Ingrediente
-ceapa, -morcovi, -ardei(rosu,galben,verde), -partunjel(frunza,radacina), -telina(frunza,radacina), -faina grau, -ulei, -cartofi, -vegeta legume, -leostean, sare,piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff tare.Se ia aluatul si se da prin razatoare,cea cu ochiurile mari,se rade,se da aluatul din nou prin faina,se rade din nou,iarasi se da prin faina ,pana se termina aluatul.Acestia sunt razalaii.Se lasa s se usuce bine pe o fata de masa.Inainte de ai pune se fierb in apa cu sare,se strecoara si se pun in supa.
Supa
Morcovul se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune ardeiul.Intr-o oala separat se pune apa la fiert cu vegeta,cand apa da in clocot se pune patrunjelul si telina radacini ,taiate cubulete,cand sunt fierte de jumatate se pun cartofii si se adauga morcovul,ceapa si adreii caliti,se potriveste de sare,piper,se pun razalaii,leusteanu,patrunjel si telina frunze taiate fin.
Aceasta supa se face la noi ff mult in posturi,se poate face si cu carne
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Am gatit Menuca, a fost delicioasa, dar parca nicicand asa buna ca a mamei.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Felicitari Menuca, reteta ardeleneasca, una dun preferatele copilariei mele! Buuuuuuunaaaaaa!
mac myra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009
Un termen nou....suna foarte bine,cred ca sunt si foarte buni.O sa ii incerc cu siguranta.
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009
Razalai ,inseamna,legume razuite presupun!!??Arata super si foarte gustoasa!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Nu am auzit niciodata notiunea de razalai. Si eu fac supa asta. E foarte buna.
gaga , 16 septembrie 2009
Da de unde esti maica de le sti asa bine mincarurile copilariei mele si ale copiilor mei ca io mis de la cluj no
menuca , 31 august 2009
Multumesc tuturor,Alina ,eu de felul meu nu prea calesc,zarzavatul,dar asta e reteta din mosi -srtamosi,asa se face
Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009
Menuca, incearca sa pui totul la foc fara sa mai calesti legumele ,pastrand aceiasi ordine de adaugare Iti garantez ca v-a iesi la fel de gustos, dar sanatos !!! Uleiul se poate adauga la sfarsit. Nici eu nu am mai auzit de Razalai. Interesant!!!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009
Eu mereu spun'''omul cat traieste invata'''.Nu stiam ce inseamna razalai,dar acum stiu.O supa, care sunt sigura ca este foarte gustoasa.Felicitari pentru aceasta reteta.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009
Am mai invatat ceva nou,razalaii.Suna bine.