autor:

Menuca

» » Retete de post

Supa cu razalai

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
-ceapa, -morcovi, -ardei(rosu,galben,verde), -partunjel(frunza,radacina), -telina(frunza,radacina), -faina grau, -ulei, -cartofi, -vegeta legume, -leostean, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Razalaii
Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff tare.Se ia aluatul si se da prin razatoare,cea cu ochiurile mari,se rade,se da aluatul din nou prin faina,se rade din nou,iarasi se da prin faina ,pana se termina aluatul.Acestia sunt razalaii.Se lasa s se usuce bine pe o fata de masa.Inainte de ai pune se fierb in apa cu sare,se strecoara si se pun in supa.

Supa

Morcovul se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune ardeiul.Intr-o oala separat se pune apa la fiert cu vegeta,cand apa da in clocot se pune patrunjelul si telina radacini ,taiate cubulete,cand sunt fierte de jumatate se pun cartofii si se adauga morcovul,ceapa si adreii caliti,se potriveste de sare,piper,se pun razalaii,leusteanu,patrunjel si telina frunze taiate fin.
Aceasta supa se face la noi ff mult in posturi,se poate face si cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu razalai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Minacare cu dragavei (de post)

Minacare cu dragavei (de post)

Se spala si se dau in citeva clocote frunzele de dragavei, ceapa se toaca marunt si se dustuieste

19 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post
Sarmale cu soia si ciuperci

Sarmale cu soia si ciuperci

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata, se spala, varza se lasa putin

17 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    N-am mancat niciodata asa o supa.Arata f bine,cred ca e f delicioasa,asa ca o voi salva si bineinteles o voi gati. Voi anuntza rezultatul.Sunt o mare iubitoare de ciorbitze,supe....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Arata tare bine supica ta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Am gatit Menuca, a fost delicioasa, dar parca nicicand asa buna ca a mamei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Felicitari Menuca, reteta ardeleneasca, una dun preferatele copilariei mele! Buuuuuuunaaaaaa!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Un termen nou....suna foarte bine,cred ca sunt si foarte buni.O sa ii incerc cu siguranta.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Razalai ,inseamna,legume razuite presupun!!??Arata super si foarte gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Nu am auzit niciodata notiunea de razalai. Si eu fac supa asta. E foarte buna.

    • Fara foto

      gaga , 16 septembrie 2009

      Da de unde esti maica de le sti asa bine mincarurile copilariei mele si ale copiilor mei ca io mis de la cluj no

    • Fara foto

      menuca , 31 august 2009

      Multumesc tuturor,Alina ,eu de felul meu nu prea calesc,zarzavatul,dar asta e reteta din mosi -srtamosi,asa se face

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Menuca, incearca sa pui totul la foc fara sa mai calesti legumele ,pastrand aceiasi ordine de adaugare Iti garantez ca v-a iesi la fel de gustos, dar sanatos !!! Uleiul se poate adauga la sfarsit. Nici eu nu am mai auzit de Razalai. Interesant!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Eu mereu spun'''omul cat traieste invata'''.Nu stiam ce inseamna razalai,dar acum stiu.O supa, care sunt sigura ca este foarte gustoasa.Felicitari pentru aceasta reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Am mai invatat ceva nou,razalaii.Suna bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -ceapa
  • -morcovi
  • -ardei(rosu,galben,verde)
  • -partunjel(frunza,radacina)
  • -telina(frunza,radacina)
  • -faina grau
  • -ulei
  • -cartofi
  • -vegeta legume
  • -leostean
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de Menuca
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cod in crusta de malai si legume la abur

Cod in crusta de malai si legume la abur

Fileurile de cod,se curata,se spala,se transeaza ,se lasa la scurs pe prosop de hartie,apoi se sareaza

4 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Drob cu ficat de pui

Drob cu ficat de pui

Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita

26 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Prajitura cu mere