autor:

Mihaela11

» » Retete de post

Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1 kg dovlecei mici zuchinni, -1/2 kg vinete mici, -2 rosii de marime mica, -1 ceapa de marime medie, -3 morcovi mici, -1 si 1/2 pahar de orez, -1 mana de frunza de patrunjel verde, -1 mana de frunze de menta verde, -1 lingurita condiment mixt macinat(cuisoare,coriandru,cardamon,scortisoara,ghimbir,foi de dafin), -sare dupa gust, -piper macinat proaspat dupa gust, -1 nucsoara rasa proaspat, -2 linguri ulei de masline, -bulion proaspat din 5 rosii mari

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei pentru a-i astupa inainte de fierbere.
Orezul se opareste si se lasa 5 minute sa se inmoaie.
Ceapa se taie marunt si se caleste putin in uleiul de masline.
Se taie marunt rosiile, frunza de patrunjel si menta; se adauga la orezul scurs de apa impreuna cu sarea, condimentele si ceapa calita cu uleiul de masline.
Se umplu vinetele si dovleceii cu aceasta umplutura , avand gija sa nu depaseasca trei sferturi; se astupa cu resturile de miez de dovlecel sau cu frunze de vita de vie.
Se pune la fiert apa cu sare si bulionul de rosii si se adauga dovleceii umpluti si vinetele umplute.
Morcovii se curata de coaja, se taie rondele subtiri si betisoare si se adauga la supa.
Se potriveste supa de sare; cand incepe sa fiarbe se acopera cu un capac, se reduce focul si se fierbe 45 de minute.
La ultimele clocote se adauga putina frunza de patrunjel.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pilaf de orez...simplu de tot

Pilaf de orez...simplu de tot

Orezul se spala bine de tot. Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul

14 voturi    7 comentarii
20 min
Retete de post
Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa

Aceasta tocanita de ceapa o facea bunica de cateva ori pe an. Prima data cand scotea recolta de ceapa,

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Ce buna si aromata de la asa ingrediente selecte, imi place, felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Am facut,saptamina trecuta,dovlecei,vinete si rosii,umplute(stil arab),dar cu carne,nu de post. Noi supa,o servim linga. Cind gatesc mincarea asta ,fara carne,pun "burghul" in loc de orez. Dar,cu carne,sau fara,e o mincare f.buna si usoara.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Interesanta!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      In definitiv e o mancare cu sos mult. Imi plac vinetele ce mititele sunt.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Multumesc pentru comentariu. Asteptam reteta ta. Am vazut ca ai postat doar dovlecei si sarmalute in foi de vita.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Eu,am in plan,sa fac asa ceva,miercuri;dar cu carne. E o mincare f.buna. Felicitari,Mihaela !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Cred ca este foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Dragele mele, Multumesc pentru comentarii. In tarile arabe se face foarte frecvent acest fel de mancare, de post sau cu carne macinata si orez. Carnea este macinata mai mare decat cea pentru chiftele. Dupa cum ati putut vedea din fotografii, dovleceii si vinetele pentru umplut sunt foarte mici. Vara avem un soi de vinete foarte mici de o culoare roz, sunt foarte gustoase si foarte aspectuoase de asemenea in supa. Se mai pregatesc impreuna cu sarmalutele in foi de vita de vie. Intr-o cratita de fiert subpresiune ,se aseaza mai intai cateva bucati de carne de miel grasa sau de pui, sau doar gaturi de pui, apoi sarmalutele in foi de vita, apoi vinetele si deasupra dovleceii. Se acopera cu un strat de rosii feliate, se pune apa doar cat sa le acopere si se fierb. Se scot pe un platou si se consuma fara supa . Cand am sa le pregatesc in acest fel voi posta o fotografie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Un deliciu. si in plus arata super bine..Eu am pregatit doar cu carne...Am sa incerc si reteta ta de post ...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Cred ca are un gust nemaipomenit ! Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Arata foarte bine legumele acestea umplute si imi imaginez ca sunt si o bunatate...dar cred ca iti ia ceva timp sa le prepari...!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Mihaela, cred că supa ta e delicioasă! Am să incerc şi eu combinaţia asta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Arata tare bine legumele tale,sunt biologice;te felicit ca mananci sanatos, trebuie sa fi iesit tare bun!Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Arata foarte bine.Nu am incercat niciodata asa o combinatie,dar cred ca merita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 kg dovlecei mici zuchinni
  • -1/2 kg vinete mici
  • -2 rosii de marime mica
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3 morcovi mici
  • -1 si 1/2 pahar de orez
  • -1 mana de frunza de patrunjel verde
  • -1 mana de frunze de menta verde
  • -1 lingurita condiment mixt macinat(cuisoare,coriandru,cardamon,scortisoara,ghimbir,foi de dafin)
  • -sare dupa gust
  • -piper macinat proaspat dupa gust
  • -1 nucsoara rasa proaspat
  • -2 linguri ulei de masline
  • -bulion proaspat din 5 rosii mari

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
"Prajitura" cu malai