Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei pentru a-i astupa inainte de fierbere.
Orezul se opareste si se lasa 5 minute sa se inmoaie.
Ceapa se taie marunt si se caleste putin in uleiul de masline.
Se taie marunt rosiile, frunza de patrunjel si menta; se adauga la orezul scurs de apa impreuna cu sarea, condimentele si ceapa calita cu uleiul de masline.
Se umplu vinetele si dovleceii cu aceasta umplutura , avand gija sa nu depaseasca trei sferturi; se astupa cu resturile de miez de dovlecel sau cu frunze de vita de vie.
Se pune la fiert apa cu sare si bulionul de rosii si se adauga dovleceii umpluti si vinetele umplute.
Morcovii se curata de coaja, se taie rondele subtiri si betisoare si se adauga la supa.
Se potriveste supa de sare; cand incepe sa fiarbe se acopera cu un capac, se reduce focul si se fierbe 45 de minute.
La ultimele clocote se adauga putina frunza de patrunjel.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii