Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei pentru a-i astupa inainte de fierbere.
Orezul se opareste si se lasa 5 minute sa se inmoaie.
Ceapa se taie marunt si se caleste putin in uleiul de masline.
Se taie marunt rosiile, frunza de patrunjel si menta; se adauga la orezul scurs de apa impreuna cu sarea, condimentele si ceapa calita cu uleiul de masline.
Se umplu vinetele si dovleceii cu aceasta umplutura , avand gija sa nu depaseasca trei sferturi; se astupa cu resturile de miez de dovlecel sau cu frunze de vita de vie.
Se pune la fiert apa cu sare si bulionul de rosii si se adauga dovleceii umpluti si vinetele umplute.
Morcovii se curata de coaja, se taie rondele subtiri si betisoare si se adauga la supa.
Se potriveste supa de sare; cand incepe sa fiarbe se acopera cu un capac, se reduce focul si se fierbe 45 de minute.
La ultimele clocote se adauga putina frunza de patrunjel.
Pofta buna!
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii