Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 kg dovlecei mici zuchinni
  • -1/2 kg vinete mici
  • -2 rosii de marime mica
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3 morcovi mici
  • -1 si 1/2 pahar de orez
  • -1 mana de frunza de patrunjel verde
  • -1 mana de frunze de menta verde
  • -1 lingurita condiment mixt macinat(cuisoare,coriandru,cardamon,scortisoara,ghimbir,foi de dafin)
  • -sare dupa gust
  • -piper macinat proaspat dupa gust
  • -1 nucsoara rasa proaspat
  • -2 linguri ulei de masline
  • -bulion proaspat din 5 rosii mari

Mod de preparare

Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei pentru a-i astupa inainte de fierbere.

Orezul se opareste si se lasa 5 minute sa se inmoaie.

Ceapa se taie marunt si se caleste putin in uleiul de masline.

Se taie marunt rosiile, frunza de patrunjel si menta; se adauga la orezul scurs de apa impreuna cu sarea, condimentele si ceapa calita cu uleiul de masline.

Se umplu vinetele si dovleceii cu aceasta umplutura , avand gija sa nu depaseasca trei sferturi; se astupa cu resturile de miez de dovlecel sau cu frunze de vita de vie.

Se pune la fiert apa cu sare si bulionul de rosii si se adauga dovleceii umpluti si vinetele umplute.

Morcovii se curata de coaja, se taie rondele subtiri si betisoare si se adauga la supa.

Se potriveste supa de sare; cand incepe sa fiarbe se acopera cu un capac, se reduce focul si se fierbe 45 de minute.

La ultimele clocote se adauga putina frunza de patrunjel.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise