autor:

valentina ionita

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Supa de fasole uscata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
300 g fasole uscata, o ceapa, o legatura ceapa verde, un ardei gras, 2 morcovi, o albitura, 3 felii de telina, o rosie mare, 2-3 linguri ulei, sare, ,cimbru, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei ori apa.In ultima apa alaturi de fasole se adauga la fiert legumele taiate fideluta sau tocate marunt.Se poate folosi si oala sub presiune.
Cand sunt fierte se adauga rosia taiata feliute, ardeiul taiat cubulete,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga 2-3 linguri de ulei si se mai fierbe pana sunt fierte bine atat fasolea cat si zarzavatul.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de carne cu fasole alba uscata

Supa de carne cu fasole alba uscata

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare. Intr-o oala adinca de 7litri-se pune

10 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Va multumesc mult...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte buna! Vin si eu cu a mea...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Pun eu muraturile daca imi dai si mie o portie.

    • Fara foto

      maria mihalache , 13 iunie 2010

      Buna, buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Multumesc...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Foarte potrivita in post.Chiar mi-ai facut pofta.Arata apetisant.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O ciorba f.buna;si f.hranitoare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Va multumesc mult...Incerc sa diversific meniul de post cat pot de mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Adegvata in perioada de post si defapt foarte hranitoare*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Foarte aromata si satioasa in post.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole uscata
  • o ceapa
  • o legatura ceapa verde
  • un ardei gras
  • 2 morcovi
  • o albitura
  • 3 felii de telina
  • o rosie mare
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, ,cimbru
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de post la tigaie