autor:

Doina  Varga

» » , Retete vegetariene, Supe de legume

Supa de legume cu lapte si smantana

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
2-3 cartofi albi mai mari, 2 morcovi, 1 pastarnac, 50-100 g telina, 1-2 cepe, 200 g ciuperci proaspete (sau conserva), 2-3 buchetele conopida (optional), 100 g dovlecel, 20 ml ulei (sau 20 g unt), 1 lingurita zahar, 50 ml lapte, 1-2 linguri smantana, sare, piper (concentrat de legume), cateva fire de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Dupa 30-35 minute se ia oala de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se introduce un blender de mana direct in oala, dar nu se mixeaza de tot, doar 2-3 secunde. Daca nu aveti blender de mana, puneti supa intr-o cana de blender si mixati 2-3 secunde sau zdrobiti putin legumele fierte cu o furculita.
Se adauga laptele fiert si se drege gustul cu sare, piper, lingurita de zahar, ulei sau unt. In supiera puneti smantana si patrunjel tocat, adaugati supa fierbinte si decorati cu frunzulite de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu lapte si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de verdeturi

Supa de verdeturi

Punem supa la fiert si cand da in clocot, adaugam pastele. Le lasam sa fiarba 7-8 minute. Intre

0 voturi    0 comentarii
20 min
Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Buna mai este ...

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Ciupercile se adauga la inceput, impreuna cu toate celelalte legume.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Delicioasa!

    • Fara foto

      ciprian. , 09 august 2009

      Ciupercile cand se adauga?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Este foarte gustoasa, imi place!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc pentru aprecieri si pentru note. Da, este foarte buna si foarte usor de facut.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      V-am votat, o meritati din plin.Felicitari pentru felul cum le prezentati.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Cred ca e tare buna! Salvez reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cartofi albi mai mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 50-100 g telina
  • 1-2 cepe
  • 200 g ciuperci proaspete (sau conserva)
  • 2-3 buchetele conopida (optional)
  • 100 g dovlecel
  • 20 ml ulei (sau 20 g unt)
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml lapte
  • 1-2 linguri smantana
  • sare
  • piper (concentrat de legume)
  • cateva fire de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Buna mai este ...

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Ciorbita de dovlecei