Ingrediente
2-3 cartofi albi mai mari, 2 morcovi, 1 pastarnac, 50-100 g telina, 1-2 cepe, 200 g ciuperci proaspete (sau conserva), 2-3 buchetele conopida (optional), 100 g dovlecel, 20 ml ulei (sau 20 g unt), 1 lingurita zahar, 50 ml lapte, 1-2 linguri smantana, sare, piper (concentrat de legume), cateva fire de patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
15 voturi
Mod de preparare
Se introduce un blender de mana direct in oala, dar nu se mixeaza de tot, doar 2-3 secunde. Daca nu aveti blender de mana, puneti supa intr-o cana de blender si mixati 2-3 secunde sau zdrobiti putin legumele fierte cu o furculita.
Se adauga laptele fiert si se drege gustul cu sare, piper, lingurita de zahar, ulei sau unt. In supiera puneti smantana si patrunjel tocat, adaugati supa fierbinte si decorati cu frunzulite de patrunjel.
Pofta buna.
mirey (Chef de cuisine) , 11 august 2009
Delicioasa!
ciprian. , 09 august 2009
Ciupercile cand se adauga?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Este foarte gustoasa, imi place!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Multumesc pentru aprecieri si pentru note. Da, este foarte buna si foarte usor de facut.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
V-am votat, o meritati din plin.Felicitari pentru felul cum le prezentati.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Cred ca e tare buna! Salvez reteta.