Supa de legume cu lapte si smantana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de legume cu lapte si smantana

Ingrediente

  • 2-3 cartofi albi mai mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 50-100 g telina
  • 1-2 cepe
  • 200 g ciuperci proaspete (sau conserva)
  • 2-3 buchetele conopida (optional)
  • 100 g dovlecel
  • 20 ml ulei (sau 20 g unt)
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml lapte
  • 1-2 linguri smantana
  • sare, piper (concentrat de legume)
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Dupa 30-35 minute se ia oala de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se introduce un blender de mana direct in oala, dar nu se mixeaza de tot, doar 2-3 secunde. Daca nu aveti blender de mana, puneti supa intr-o cana de blender si mixati 2-3 secunde sau zdrobiti putin legumele fierte cu o furculita.

Se adauga laptele fiert si se drege gustul cu sare, piper, lingurita de zahar, ulei sau unt. In supiera puneti smantana si patrunjel tocat, adaugati supa fierbinte si decorati cu frunzulite de patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor