Supa de linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de linte

Ingrediente

  • 250 g linte
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o telina mica
  • 1 cartof
  • menta
  • putin ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • o ceapa
  • mirodenii
  • foi de dafin
  • maghiran
  • busuioc
  • oregano
  • Zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert).Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe. Se curata zarzavaturile si se toaca marunt iar apoi se adauga in oala cu linte, nu conteaza daca fierb prea mult si se sfarama. Odata cu zarzavaturile se pot adauga si mirodeniile la fiert si dupa gust se mai pot pune ierburi si la sfarsit, dupa ce se stinge focul. Cand s-a fiert lintea, se sareaza dupa gust se pune menta si se stinge focul, urmand ca toata fiertura sa se mai raceasca o vreme. Cand a ajuns la o temperatura rezonabila, se scurge zeama intr-o oala,se “arunca” toata compozitia solida in bolul de la robot si se face piure. Piureul se paseaza prin sita, ca sa se elimine cojile de la linte. Peste piureul pasat se adauga zeama si-i gata de servit. Se serveste cu zeama de lamaie. Este o supa sanatoasa si lintea rosie contine mult fier.

varianta II cu pui

250 linte rosie

piept de pui

3 l apa

1 ceapa

1pastarnac

1 patrunjel

1 morcov

1 telina

lamaie

menta

1 lingurita praf de chimen macinat

1/2 lingurita curcuma

1/2 lingurita boia

vegeta

sare

piper

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure