Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 13 martie 2014
Ingrediente
2.5 kg rosii coapte, 1 l de apa, Putin zahar dupa gust, Cativa catei de usturoi facultativ, Cateva frunzulite de busuioc, Cimbru proaspat, 2 cepe, 1 telina radacina si frunze, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 1 albitura, 1 mana de orez, 1 legatura zdravana de leustean, 1 legatura de patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput). Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare mai intensa a supei, ceapa, ardeiul si albitura se toaca sau se taie in sferturi. Se caleste morcovul in putin ulei dupa care se adauga si celelalte legume. Se pun in litrul de apa in care s-au oparit rosiile si se lasa la fiert. Usturoiul se piseaza cu busuiocul in mojar. Cand au fiert pe jumatate se adauga rosiile, orezul, cimbrul o mana de verdeata tocata si usturoiul. Cand au fiert toate legumele se strecoara si se mixeaza totul dupa care se adauga la supa. Se pune restul de verdeata taiata si se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala bine, se taie in 2-3 bucati si se pun la fiert
6 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate