autor:

valentina ionita
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
O sfecla de marime potrivita, 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata, 1 morcov, un pastarnac, jum de telina, 2 catei de usturoi, 2 buc ardei gras, 1 kg de rosii proaspete sau conservate, daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate, patrunjel tocat marunt, marar tocat marunt, taitei sau fidea, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa).
Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca.
Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE ROSII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii

Supa de rosii

Morcovul şi dovleceii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi, se înăbuşa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de rosii cu oase garf si galuste

Supa de rosii cu oase garf si galuste

Traim vremuri de criza, nimic nu se arunca, totul se foloseste. Cand am preparat bulionul am folosit

6 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O sa-ti placa cu siguranta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Merita incercata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Si eu fac,cam tot asa,dar fra sfecla;voi face si cu sfecla. Nu pasez zarzavaturile;le tai.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Sfecla ii schimba gustul la supa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      E buna si cu smantana.

    • Fara foto

      marita28 (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Nu am pus niciodata la supa sfecla; voi incerca si aceasta reteta, dar zarzavaturile ramase eu nu le arunc, ci le amestec dupa ce s-au racit cu maioneza(binenteles pun rosiile decojite).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • O sfecla de marime potrivita
  • 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata
  • 1 morcov
  • un pastarnac
  • jum de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 2 buc ardei gras
  • 1 kg de rosii proaspete sau conservate
  • daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate
  • patrunjel tocat marunt
  • marar tocat marunt
  • taitei sau fidea
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de gulii