autor:

valentina ionita
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
O sfecla de marime potrivita, 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata, 1 morcov, un pastarnac, jum de telina, 2 catei de usturoi, 2 buc ardei gras, 1 kg de rosii proaspete sau conservate, daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate, patrunjel tocat marunt, marar tocat marunt, taitei sau fidea, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa).
Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca.
Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE ROSII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite

4 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume
Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume, ca

5 voturi    7 comentarii
55 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O sa-ti placa cu siguranta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Merita incercata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Si eu fac,cam tot asa,dar fra sfecla;voi face si cu sfecla. Nu pasez zarzavaturile;le tai.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Sfecla ii schimba gustul la supa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      E buna si cu smantana.

    • Fara foto

      marita28 (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Nu am pus niciodata la supa sfecla; voi incerca si aceasta reteta, dar zarzavaturile ramase eu nu le arunc, ci le amestec dupa ce s-au racit cu maioneza(binenteles pun rosiile decojite).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • O sfecla de marime potrivita
  • 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata
  • 1 morcov
  • un pastarnac
  • jum de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 2 buc ardei gras
  • 1 kg de rosii proaspete sau conservate
  • daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate
  • patrunjel tocat marunt
  • marar tocat marunt
  • taitei sau fidea
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de legume
Ciorba de salata verde