autor:

tania

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de rosii cu orez si legume pasate

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Ingrediente
1.5 kg rosii coapte bine, 2-3 morcovi (200 g), 1/2 telina (50 g), 1 ceapa mare, 1 ardei capia, 2 linguri ulei, 1 lingurita zahar, 1.2 l supa legume, 80 g orez, sare, piper, 2-3 fire cimbru verde, sau busuioc, patrunjel verde pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara. Rosiile contin in mod natural, cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si la reducerea nivelului lipidelor in sange. Ele mai furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile sunt extrem de benefice pe timpul verii, intrucat protejeaza si pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Si acum daca am aflat atat de multe beneficii ale acestor miracolase legume sa trecem la prepararea supei. Pentru ca supa noastra sa fie perfecta, avem nevoie de rosii coapte bine, astfel incat gustul rezultat sa fie pe masura asteptarilor.

Mai intai se oparesc rosiile in apa cu putina sare, apoi se lasa sa se racoreasca putin. Dupa racire, le curatam de coaja, le pasam si le strecuram printr-o sita mai deasa, pentru a elimina toate semintele, dupa care ne ocupam de legume. Dupa ce au fost bine spalate si curatate, se taie in cuburi nu prea mari, astfel incat sa se gateasca cat mai repede. Incingem putin uleiul de masline si calim mai intai putin ceapa, dupa care adaugam toate legumele; acoperim oala si le lasam sa se inabuse, apoi stingem cu putina apa si lasam la foc pana legumele incep sa se inmoaie. Daca aveti deja supa, le turnati in oala in care este supa, aproximativ 1,5 l de supa. Eu nu am avut supa, asa ca am folosit vegeta de casa pe care am dizolvata-o in aceeasi cantitate de apa fiarta. Se lasa totul la fiert la foc mic, inca 20 de minute. Orezul, dupa ce se spala bine in mai multe ape, se pune intr-o cratita, separat la fiert, in apa calduta cu sare, la foc mic. Rosiile pasate se toarna peste legume, si se adauga putin cimbru, sau busuioc si o lingurita de zahar, si se lasa sa mai fiarba inca 15-20 minute. Dupa acest interval de timp, se strecoara supa si se da la blender doar jumatate din cantitatea de legume, pe care le punem inapoi in supa de rosii. Adaugam orezul, care este deja fiert si lasam sa fiarba inca 10 minute. Asezonam cu sare si piper, in functie de gust. Supa se serveste calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat, este foarte gustoasa si sanatoasa, ea poate fi servita chiar si rece, cu paine prajita si ardei iute.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu orez si legume pasate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac si cartofi

Supa crema de dovleac si cartofi

Se taie dovleacul in patrate ,cartofii la fel, iar ceapa fideluta. Se incinge uleiul intr-o cratita

10 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa de morcovi si pesto de tarhon

Supa de morcovi si pesto de tarhon

Curata si taie morcovii rondele; Taie si ceapa verde marunt; Introdu morcovii si ceapa in blenderul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg rosii coapte bine
  • 2-3 morcovi (200 g)
  • 1/2 telina (50 g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1.2 l supa legume
  • 80 g orez
  • sare
  • piper
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sau busuioc
  • patrunjel verde pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan