autor:

tania

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de rosii cu orez si legume pasate

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Ingrediente
1.5 kg rosii coapte bine, 2-3 morcovi (200 g), 1/2 telina (50 g), 1 ceapa mare, 1 ardei capia, 2 linguri ulei, 1 lingurita zahar, 1.2 l supa legume, 80 g orez, sare, piper, 2-3 fire cimbru verde, sau busuioc, patrunjel verde pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara. Rosiile contin in mod natural, cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si la reducerea nivelului lipidelor in sange. Ele mai furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile sunt extrem de benefice pe timpul verii, intrucat protejeaza si pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Si acum daca am aflat atat de multe beneficii ale acestor miracolase legume sa trecem la prepararea supei. Pentru ca supa noastra sa fie perfecta, avem nevoie de rosii coapte bine, astfel incat gustul rezultat sa fie pe masura asteptarilor.

Mai intai se oparesc rosiile in apa cu putina sare, apoi se lasa sa se racoreasca putin. Dupa racire, le curatam de coaja, le pasam si le strecuram printr-o sita mai deasa, pentru a elimina toate semintele, dupa care ne ocupam de legume. Dupa ce au fost bine spalate si curatate, se taie in cuburi nu prea mari, astfel incat sa se gateasca cat mai repede. Incingem putin uleiul de masline si calim mai intai putin ceapa, dupa care adaugam toate legumele; acoperim oala si le lasam sa se inabuse, apoi stingem cu putina apa si lasam la foc pana legumele incep sa se inmoaie. Daca aveti deja supa, le turnati in oala in care este supa, aproximativ 1,5 l de supa. Eu nu am avut supa, asa ca am folosit vegeta de casa pe care am dizolvata-o in aceeasi cantitate de apa fiarta. Se lasa totul la fiert la foc mic, inca 20 de minute. Orezul, dupa ce se spala bine in mai multe ape, se pune intr-o cratita, separat la fiert, in apa calduta cu sare, la foc mic. Rosiile pasate se toarna peste legume, si se adauga putin cimbru, sau busuioc si o lingurita de zahar, si se lasa sa mai fiarba inca 15-20 minute. Dupa acest interval de timp, se strecoara supa si se da la blender doar jumatate din cantitatea de legume, pe care le punem inapoi in supa de rosii. Adaugam orezul, care este deja fiert si lasam sa fiarba inca 10 minute. Asezonam cu sare si piper, in functie de gust. Supa se serveste calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat, este foarte gustoasa si sanatoasa, ea poate fi servita chiar si rece, cu paine prajita si ardei iute.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu orez si legume pasate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de usturoi

Supa de usturoi

Se curata usturoiul apoi se pune la calit in untul topit. Morcovii, patrunjelul, cartofii si ceapa

8 voturi    8 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1.5 kg rosii coapte bine
  • 2-3 morcovi (200 g)
  • 1/2 telina (50 g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1.2 l supa legume
  • 80 g orez
  • sare
  • piper
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sau busuioc
  • patrunjel verde pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post