autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene, Supe de legume

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2010

Ingrediente
1 capatana de usturoi, 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc, 50 gr faina, 1 litru bulion/pasta/suc de rosii, 1 lingurita sare de mare, 1 lingurita zahar brun, mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor, 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.
Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de pui si legume

Supa de pui si legume

Se pune apa la fiert impreuna cu pulpa proportionata. Se pune morcovul, ceapa si ardeiul tocate,

10 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de varza rosie

Supa de varza rosie

Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie

17 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 14 septembrie 2013

    mmmm,am deja gura plina de saliva...chiar de nu e reteta noastra,romaneasca!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Gustoasa si racoroasa...Si noua ne place mult supa de rosii...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr faina
  • 1 litru bulion/pasta/suc de rosii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • mana de frunze de busuioc proaspete
  • jumatate tocate marunt
  • restul pastrate pentru decor
  • 300-400 gr paine mai veche
  • rupta in bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de curcan Ciorba de curcan

Se pun la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Gulas Gulas

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Supa de chimen