Ingrediente
1 capatana de usturoi, 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc, 50 gr faina, 1 litru bulion/pasta/suc de rosii, 1 lingurita sare de mare, 1 lingurita zahar brun, mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor, 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.
Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.
http://lauradfood2.blogspot.com/
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Gustoasa si racoroasa...Si noua ne place mult supa de rosii...