autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa frantuzeasca de ceapa

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
4 cepe, feliate subtire, 1 lingurita frunze uscate de rozmarin, maruntite, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita zahar, sare si piper, dupa gust, 600 ml zeama de supa de vita, 2-4 felii de paine prajita, 25 gr branza cheddar rasa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita zahar, sare si piper, dupa gust.Caleste totul pana cand ceapa se caramelizeaza, aprox.15 minute.Adauga 600 ml zeama de supa de vita si lasa totul la fiarba 10 minute.
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Aseaza feliile de paine prajita intr-o tava, presara-le cu branza cheddar rasa si da-le la cuptor 5 minute pana cand branza s-a topit.
Serveste supa cu feliile de paine prajita cu branza.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa frantuzeasca de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa. Uleiul se incinge si ceapa

36 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    lia , 08 februarie 2010

    Adevarul este ca nu am facut niciodata aceasta supa, dar arata tare bine , asa ca am sa o incerc. Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Nu am facut niciodata.

    • Fara foto

      husni , 07 februarie 2010

      Un deliciu .

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Buna tare supica ta Laura....mi-ai amintit de ea ca nu am mai facut-o demult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Delciioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      O bunatate...Imi place tare mult si servesc cu placere acest gen de supita...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 cepe
  • feliate subtire
  • 1 lingurita frunze uscate de rozmarin
  • maruntite
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper
  • dupa gust
  • 600 ml zeama de supa de vita
  • 2-4 felii de paine prajita
  • 25 gr branza cheddar rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de legume cu ghimbir