Supa frantuzeasca de ceapa

Supa de ceapa este o specialitate frantuzeasca servita cu paine prajita sau crutoane si branza deasupra. Desi are o origine indepartata, acest fel de mancare a fost readus in actualitate in anii '60, cand in SUA a crescut popularitatea bucatariei frantuzesti.

Supa frantuzeasca de ceapa

Acum, cand iarna si-a intrat in drepturi, o supa calda este perfecta pentru a ne incalzi si delecta papilele gustative.

Ingrediente

1 lingura de unt

1 lingura de ulei

3 cepe galbene, taiate solzisori subtiri

1 lingurita de zahar alb

1 lingura de faina

625 ml de apa

125 ml de vin rosu

500 ml de supa de vita

4 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft

225 g de branza Emmentaler sau cascaval

sare

Mod de preparare

1. Puneti untul si uleiul intr-o cratita de 4 litri. Adaugati zaharul si cepele si gatiti la foc mediu pentru 10 minute sau pana devine brun-aurie.

2. Adaugati faina si amestecati pana se incorporeaza bine. Adaugati apa, vinul si supa de vita, apoi fierbeti. Reduceti focul, acoperiti supa si fierbeti la foc mic pentru 10 minute.

3. Bagati cele 4 felii de paine la cuptorul incinsa la 165 de grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute.

4. Puneti supa in 4 boluri diferite. Puneti cate o felie de paine deasupra bolului de supa si adaugati bucatele de branza Emmentaler sau cascaval (puteti da si prin razatoare).

5. Puneti bolurile intr-o tava si bagati la cuptorul incins la 220 grade C pentru 10 minute sau pana se topeste branza.

Nota: Daca preferati supele crema, puteti sa pasati supa de ceapa inainte de a pune deasupra felia de paine si branza.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic si Clasic Extrasoft.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise