autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa frantuzeasca de ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, , 4 cepe mari, , 1/4 l vin alb sec, , 1/2 apa fiarta cu Delikat, , 1/2 lingurita chimen pisat, , sare,, piper, , un praf de nucsoara, , 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, , 8 felii de bagheta (paine lunga), , 100 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri. - Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute. - Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. - Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa frantuzeasca de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita

7 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui
  • 4 cepe mari
  • 1/4 l vin alb sec
  • 1/2 apa fiarta cu Delikat
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • sare,
  • piper
  • un praf de nucsoara
  • 50 g seminte decojite de floarea-soarelui
  • 8 felii de bagheta (paine lunga)
  • 100 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa Tex- Mex cu pui si porumb(reteta mexicana)