autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu peste

Surpriza din Vulcanul Arenal

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Preparat pentru 2 portii, , 4 fileuri de peste de maxim 6 cm, 1 vanata, 1 ou, rosie, ardei gras/iute, malai/ faina, sare, piper, lamaie, ulei, betisoare pentru frigarui, Dressing: iaurt si smantana degresata si nucsoara, Design: reductie de acetto balsamico si miere, salata verde precum si un aranjament o micuta chinezoaica (compusa din vanata, mandarina, ardei, morcov, masline)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Se iau fileurile de peste si se taie sa aiba lungimea maxima de 6cm(lungime si latime sub forma de patrat) acestea se sareaza, pipereaza se dau prin ou dupa care se da prin faina in amestec cu malai.Se prajesc si se pun pe servetele absorbante, separat se taie o vanata longitudinal in felii subtiri care se prajesc un alta tigaie nu in cea de peste, dupa ce s-au inmuiat fasiile de vinete vor fi scoase si vor fi si ele asezate pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Se vor lua betisoare pentru frigarui se se va trece la aranjarea produsului final. Trecem betisoarele de frigarui prin vinete care se aseaza in X pe farfurie( ca in imaginea alaturata) se aseaza bucatile de pestele si se vine cu capetele de vinete peste peste pentru a inchide preparatul, deasupra se pune o felie de ardei gras sau un ardei iute si o felie de rosie.

Separat se face uin dressing format din: un iaurt mic 0% grasime si 2-3 linguri de smantana degresata se adauga un praf de nucsoara, se amesteca bine si se adauga peste preparatul nostru.

Dessign: salata verde si reductie de acetto balsamico

O reteta simpla foarte usor de preparat si cu un impact fantastic asupra musafirilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Surpriza din Vulcanul Arenal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Se pune ulei intr-o tava ce merge la cuptor, se aseaza pestele cu pielea in jos, se toarna untul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

Tapetam un vas de yena cu ulei de palmier. Asezam pestele in vas, asternem ceapa si morcovul feliate.

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Cred ca e o nebunie

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Foarte frumos.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Arată foarte bine şi pare să fie şi gustoasă!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      o surpriza interesanta,ingenioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • Preparat pentru 2 portii
  • 4 fileuri de peste de maxim 6 cm
  • 1 vanata
  • 1 ou
  • rosie
  • ardei gras/iute
  • malai/ faina
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • ulei
  • betisoare pentru frigarui
  • Dressing: iaurt si smantana degresata si nucsoara
  • Design: reductie de acetto balsamico si miere
  • salata verde precum si un aranjament o micuta chinezoaica (compusa din vanata
  • mandarina
  • ardei
  • morcov
  • masline)

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Rasol de pastrav cu piure de legume