Sushi de somon afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sushi de somon afumat

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 175 gr orez cu bobul lung
  • 2 linguri otet
  • 4 lingurite zahar cu granulatie fina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)
  • 60 gr somon afumat
  • 1/2 castravete taiat fasii subtiri
  • Pentru garnitura
  • pasta de wasabi
  • sos de soia
  • ghimbir murat

Mod de preparare

Spalati orezul in apa rece,apoi puneti-l intr-o cratita cu 300 ml de apa.Cand clocoteste,acoperiti-l cu un capac,reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 min,apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 min.

Intr-o cratita mica incalziti otetul,in care ati pus zaharul si sarea;cand zaharul s-a dizolvat complet,turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine.Desertati orezul pe un platou intins si afanati-l.

Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi si intindeti pe ea jumatate din orezul racit,apoi asezati pe marginile acestuia jumatate din somon si din fasiile de castravete.

Rulati orezul si somonul cu ajutorul materialului-suport.Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm.

Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori,orezul,castravetele si somonul afumat ramas.

Serviti cu wasabi,sos de soia si ghimbir afumat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise