Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat, amestecand usor, pana se incorporeaza.
La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava tapata cu hartie de copt si coacem la foc potrvit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.
Crema: Batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana devine spuma. Amestecam la foc mic tot pe baie de abur pana se ingroasa.
Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.
Intindem crema pe blatul racit.
Pentru ornat: Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine.
Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit. Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu ciocanu de snitele. Presam nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii