autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2013

Ingrediente
- 3 oua, - 75 g zahar brun, - 75 g faina, - 75 g gem de zmeura, - 100 ml frisca, - jumatate ciocolata amara si 3-4 linguri frisca lichida pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti o compozitie pufoasa. Mixati cam 10 minute la viteza mica.
Adaugati faina si amestecati de jos in sus cu o spatula pana ce aceasta se incorporeaza complet.
Tapetati cu hartie de copt o tava de dimensiunile 23 cm X 30 cm apoi turnati compozitia obtinuta.
Puneti tava in centrul cuptorului incins la 200C/400F/Gaz 6 si coaceti pentru 7 - 10 minute sau pana ce devine aurie.
Cineva m-a invatat un truc pentru a rula un swiss roll asa ca am sa il impartasesc cu voi. Umeziti putin un prosop de bucatarie si asezati-l pe o suprafata plana de lucru apoi intindeti peste acesta un strat de folie alimentara. Pentru a nu exista riscul sa se lipeasca de folie presarati putin zahar pudra apoi rasturnati aluatul de swiss roll si indepartati hartia de copt.
Intindeti gemul de zmeura apoi un strat subtire de frisca. Daca nu aveti gem de zmeura puteti folosii gem de capsune sau chiar de cirese cum am facut eu de data asta pentru ca am descoperit cam tarziu ca nu mai am gem de zmeura. :(
Cu ajutorul foliei de plastic rulati swiss roll-ul, usor sa nu se rupa apoi indepartati folia de plastic si asezati pe un platou. Cand este gata topiti ciocolata cu 3-4 linguri frisca lichida si ornati dupa preferinta. Eu am ornat cu ciocolata topita si cu putina frisca. Puteti orna doar cu putin zahar vanilat.
Dati la frigider pentru cel putin 10-15 minute sau pana ce se intareste putin ciocolata, taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu magiun de prune

Cornulete cu magiun de prune

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle,

24 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulada delicioasa cu fructe

Rulada delicioasa cu fructe

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,turnat treptat.Se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 75 g zahar brun
  • - 75 g faina
  • - 75 g gem de zmeura
  • - 100 ml frisca
  • - jumatate ciocolata amara si 3-4 linguri frisca lichida pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide