autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2013

Ingrediente
- 3 oua, - 75 g zahar brun, - 75 g faina, - 75 g gem de zmeura, - 100 ml frisca, - jumatate ciocolata amara si 3-4 linguri frisca lichida pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti o compozitie pufoasa. Mixati cam 10 minute la viteza mica.
Adaugati faina si amestecati de jos in sus cu o spatula pana ce aceasta se incorporeaza complet.
Tapetati cu hartie de copt o tava de dimensiunile 23 cm X 30 cm apoi turnati compozitia obtinuta.
Puneti tava in centrul cuptorului incins la 200C/400F/Gaz 6 si coaceti pentru 7 - 10 minute sau pana ce devine aurie.
Cineva m-a invatat un truc pentru a rula un swiss roll asa ca am sa il impartasesc cu voi. Umeziti putin un prosop de bucatarie si asezati-l pe o suprafata plana de lucru apoi intindeti peste acesta un strat de folie alimentara. Pentru a nu exista riscul sa se lipeasca de folie presarati putin zahar pudra apoi rasturnati aluatul de swiss roll si indepartati hartia de copt.
Intindeti gemul de zmeura apoi un strat subtire de frisca. Daca nu aveti gem de zmeura puteti folosii gem de capsune sau chiar de cirese cum am facut eu de data asta pentru ca am descoperit cam tarziu ca nu mai am gem de zmeura. :(
Cu ajutorul foliei de plastic rulati swiss roll-ul, usor sa nu se rupa apoi indepartati folia de plastic si asezati pe un platou. Cand este gata topiti ciocolata cu 3-4 linguri frisca lichida si ornati dupa preferinta. Eu am ornat cu ciocolata topita si cu putina frisca. Puteti orna doar cu putin zahar vanilat.
Dati la frigider pentru cel putin 10-15 minute sau pana ce se intareste putin ciocolata, taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de

16 voturi    10 comentarii
20 min
Prajituri
Tort Carioca

Tort Carioca

Blaturile. Ambele blaturi se pregatesc in felul urmator:galbenusele sa freaca cu zaharul pina devin

7 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 75 g zahar brun
  • - 75 g faina
  • - 75 g gem de zmeura
  • - 100 ml frisca
  • - jumatate ciocolata amara si 3-4 linguri frisca lichida pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tiramisu