Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 75 g zahar brun
  • - 75 g faina
  • - 75 g gem de zmeura
  • - 100 ml frisca
  • - jumatate ciocolata amara si 3-4 linguri frisca lichida pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti o compozitie pufoasa. Mixati cam 10 minute la viteza mica.

Adaugati faina si amestecati de jos in sus cu o spatula pana ce aceasta se incorporeaza complet.

Tapetati cu hartie de copt o tava de dimensiunile 23 cm X 30 cm apoi turnati compozitia obtinuta.

Puneti tava in centrul cuptorului incins la 200C/400F/Gaz 6 si coaceti pentru 7 - 10 minute sau pana ce devine aurie.

Cineva m-a invatat un truc pentru a rula un swiss roll asa ca am sa il impartasesc cu voi. Umeziti putin un prosop de bucatarie si asezati-l pe o suprafata plana de lucru apoi intindeti peste acesta un strat de folie alimentara. Pentru a nu exista riscul sa se lipeasca de folie presarati putin zahar pudra apoi rasturnati aluatul de swiss roll si indepartati hartia de copt.

Intindeti gemul de zmeura apoi un strat subtire de frisca. Daca nu aveti gem de zmeura puteti folosii gem de capsune sau chiar de cirese cum am facut eu de data asta pentru ca am descoperit cam tarziu ca nu mai am gem de zmeura. :(

Cu ajutorul foliei de plastic rulati swiss roll-ul, usor sa nu se rupa apoi indepartati folia de plastic si asezati pe un platou. Cand este gata topiti ciocolata cu 3-4 linguri frisca lichida si ornati dupa preferinta. Eu am ornat cu ciocolata topita si cu putina frisca. Puteti orna doar cu putin zahar vanilat.

Dati la frigider pentru cel putin 10-15 minute sau pana ce se intareste putin ciocolata, taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise