autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

TACI SI-NGHITE

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
400 g malai, 1 litru de lapte, 100g unt, 300g branza de burduf sau cascaval ras, 4 oua, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Ppui la fiert ouale in apa cu putin otet. Fierbi laptele si cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie, amestecand continuu cu facaletul si lasi sa mai fiarba mamaliga pe foc mic inca 10-15 min.
O iei de pe foc, o rastorni intr-un alt vas si o amesteci cu untul si branza. Dupa ce au fiert si s-au racit ouale, le cureti, le pasezi si le adaugi in compozitia de mamaliga. Presari sare si piper dupa gust, apoi formezi galuste mai mari pe care le asezi pe farfurii si le aduci la masa... Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TACI SI-NGHITE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Taci si-nghite

Taci si-nghite

*Puneti apa si laptele la fiert împreunã cu putin mãlai si sare; când începe sã fiarbã pune

12 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Taci si-nghite

Taci si-nghite

Se prepara mamliga astfel incat sa fie usor de intins in tigaie. Se prajesc separat carnatul feliat

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Nu este chiar reteta originala, dar este foarte buna, am sa o incerc.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

Nu este chiar reteta originala, dar este foarte buna, am sa o incerc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Bulz a la Nicoleta