autor:

Fara foto

» » Aperitive

Taietei cu dovlecei si cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mici, , 400 g taietei, , 80 g de cascaval (neras), , 2 legaturi de busuioc, , 3 catei de usturoi, , 100 ml ulei de masline, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie \"aschii\". Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza. Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taieteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taieteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute. Se scurg taieteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor. Se orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida, broccoli, ciuperci si branza la cuptor

Conopida, broccoli, ciuperci si branza la cuptor

Am taiat ciupercile felii, le-am calit cu usturoiul si ceapa verde tocata marunt in putin ulei de

55 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Zuchinni sticks (betisoare de dovlecel) cu ranch dressing

Zuchinni sticks (betisoare de dovlecel) cu ranch dressing

Se taie dovlecelul pe lung ; apoi il dati cu sare si-l lasati cam o ora, intr-o sita/strecuratoare

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mici
  • 400 g taietei
  • 80 g de cascaval (neras)
  • 2 legaturi de busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Turtite de dovlecel