Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie \"aschii\". Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza. Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taieteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taieteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute. Se scurg taieteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor. Se orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii