autor:

Fara foto

» » Aperitive

Taietei cu dovlecei si cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mici, , 400 g taietei, , 80 g de cascaval (neras), , 2 legaturi de busuioc, , 3 catei de usturoi, , 100 ml ulei de masline, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie \"aschii\". Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza. Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taieteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taieteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute. Se scurg taieteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor. Se orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand

16 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
RULOURI DE VINETE

RULOURI DE VINETE

Se curata vinetele de coaja. Se feliaza pe lung nu rondele pentru a le putea rula si se lasa cu sare

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mici
  • 400 g taietei
  • 80 g de cascaval (neras)
  • 2 legaturi de busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi umpluti