autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Taietei cu sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g taietei, , sare, , 6 bulbi de praz, , 1 catel de usturoi, , 1 lingura ulei de masline, , 2 linguri otet, , piper macinat mai mare, , 1/2 lingurita cimbru uscat, , 200 ml smantana, , 50 g sunca sau jambon, , 2 linguri capere, , 10 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb taieteii al dente in apa cu sare.
Se spala bulbii de praz si se taie bucati. Se curata usturoiul.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se caleste prazul circa 2 minute, amestecand intruna. Se adauga usturoiul presat, se sting cu otet si se lasa putin sa fiarba. Se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza cimbrul si se mai fierb inca aproximativ 3 minute.
Se taie sunca fasii late si se introduce in sosul de praz si usturoi, impreuna cu caperele si cu untul. Se condimenteaza si se amesteca cu taieteii fierti si scursi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Piftie de pui

Piftie de pui

Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi

29 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g taietei
  • sare
  • 6 bulbi de praz
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • piper macinat mai mare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 200 ml smantana
  • 50 g sunca sau jambon
  • 2 linguri capere
  • 10 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu sunca si salata verde