autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Taietei lati cu capsuni si scortisoara

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Ingrediente
400gr. taietei lati,, sare,, 1lg. unt, , 2dl. frisca,, 8 lg. zahar praf, , 2 lamai verzi,, 1 lingurita de scortisoara,, 400gr. capsune, , 0,5dl. sherry sau vin alb,, frunze de lamaita pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Taieteii se fierb in apa clocotita, sarata, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca untul topit cu frisca, cu 1/2 din cantitatea de zahar, coaja de lamaie rasa si scortisoara. Cealalta 1/2 din cantitatea de zahar se caramelizeaza si apoi se pun capsunile spalate si curatate si taiate in doua.Adaugam sucul de lamaie, sherry sau vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. Pe o farfurie rotunda , in mijloc, se pun taieteii, se orneaza cu frunze de lamaita, iar de jur imprejur se aseaza capsunile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei lati cu capsuni si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

12 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400gr. taietei lati,
  • sare,
  • 1lg. unt
  • 2dl. frisca,
  • 8 lg. zahar praf
  • 2 lamai verzi,
  • 1 lingurita de scortisoara,
  • 400gr. capsune
  • 0,5dl. sherry sau vin alb,
  • frunze de lamaita pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mere umplute cu crema de branza