autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Taietei lati cu capsuni si scortisoara

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Ingrediente
400gr. taietei lati,, sare,, 1lg. unt, , 2dl. frisca,, 8 lg. zahar praf, , 2 lamai verzi,, 1 lingurita de scortisoara,, 400gr. capsune, , 0,5dl. sherry sau vin alb,, frunze de lamaita pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Taieteii se fierb in apa clocotita, sarata, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca untul topit cu frisca, cu 1/2 din cantitatea de zahar, coaja de lamaie rasa si scortisoara. Cealalta 1/2 din cantitatea de zahar se caramelizeaza si apoi se pun capsunile spalate si curatate si taiate in doua.Adaugam sucul de lamaie, sherry sau vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. Pe o farfurie rotunda , in mijloc, se pun taieteii, se orneaza cu frunze de lamaita, iar de jur imprejur se aseaza capsunile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei lati cu capsuni si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400gr. taietei lati,
  • sare,
  • 1lg. unt
  • 2dl. frisca,
  • 8 lg. zahar praf
  • 2 lamai verzi,
  • 1 lingurita de scortisoara,
  • 400gr. capsune
  • 0,5dl. sherry sau vin alb,
  • frunze de lamaita pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu crema de ciocolata