Taieteii se fierb in apa clocotita, sarata, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca untul topit cu frisca, cu 1/2 din cantitatea de zahar, coaja de lamaie rasa si scortisoara. Cealalta 1/2 din cantitatea de zahar se caramelizeaza si apoi se pun capsunile spalate si curatate si taiate in doua.Adaugam sucul de lamaie, sherry sau vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. Pe o farfurie rotunda , in mijloc, se pun taieteii, se orneaza cu frunze de lamaita, iar de jur imprejur se aseaza capsunile.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii