autor:

iuliana tarnoveanu

» » Retete de post

Taitei de casa cu dragavei (reteta de post)

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg dragavei, 250g taitei de casa, 50ml ulei, 50g pasta de tomate, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Taiteii de casa se pun la fiert (in apa cu un praf de sare), cand apa a dat in clocot, dupa care se scurg. Dragaveiul se da si el in citeva clocote, se scurge, se taie marunt. Intr-un vas cu peretii mai inalti se pune ulei, un strat de taitei, unul de dragavei si tot asa pina se termina cantitatile respective, deasupra se pune pasta de tomate care s-a subtiat cu putina apa si ulei, sare dupa gust. Se da la cuptor 30-40', la foc potrivit. Se poate servi cu castraveciori murati, in otet etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa cu dragavei (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

116 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Prajitura cu cacao si afine

Prajitura cu cacao si afine

Am cernut faina, praful de copt, scortisoara si cacao intr-un bol; Am adaugat zaharul, zaharul vanilat,

11 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Nu am pregatit niciodata asa ceva ...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    A mai spus la altă reţetă: dragavei - ştevie O să încerc şi eu cu tăiţei!

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    In poze vad spanac nu stevie, iar taiteii par a fi orez. Oricum, e excelenta ca reteta de post.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Chiar imi place...La noi se spune stevie ,dar important este ca o sa incerc si eu aceasta reteta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Este o planta cu frunze comestibile. Personal, nu am mancat niciodata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Iuliana, arata tare bine mancarica ta, dar nici eu nu stiu ce e dragaveiul.

    • Fara foto

      raisa banea (Maestru bucatar) , 07 aprilie 2009

      Totusi, ce este dragaveiul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg dragavei
  • 250g taitei de casa
  • 50ml ulei
  • 50g pasta de tomate
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata asa ceva ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pateu de post cu linte