Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut si de obicei face parte din bento, cutiuta cu diferite feluri de mancare.
Am dat cantitatile pentru o omleta,dar de obicei fac mai multe si pun numai cat sa fie pe fundul tigaii. Se poate face si fara sosul de soia, daca doriti o culoare mai frumoasa.
Se bate oul cu apa rece, sosul de soia si zaharul.
Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta. Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite.
Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri. Omleta sa fie pe toata suprafata tigaii.
Cand e gata pe o parte si pe deasupra nu mai este ou proaspat se incepe rularea. Se incepe intr-o parte a tigaii se se ruleaza pana la capat. Se si ruleaza ca si clatitele ,exceptia fiind ca se ruleaza in tigaie. Se scoate deoparte si se lasa sa se raceasca.
Cand e rece se taie cu un cutit ascutit. Daca o taiati cand e calda nu isi va pastra forma.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii