Se amesteca drojdia cu apa pana se face o pasta. Rosiile se curata de coaja. Ardeii se taie subtire. Cepele se dau prin razatoare. Apoi se ameste intr-un vas drojdia-pasta cu iaurutul, rosiile, ardeii si cepele pana cand se transforma intr-un lichid mai gros. Se framanta amestecul adaugandu-se treptat faina, pana ce compozitia devina foarte groasa. Se unge o stropeste o tava cu faina, in care se aseaza apoi aluatul si se acopera cu un prosop. Daca aluatul e asezat intr-un loc cald, va creste intr-o ora, daca va sta intr-un loc racoros va creste in aproximativ 5-6 ore. Dupa ce aluatul a crescut, se scoate din tava si se framanta bine. Apoi se areaseaza in tava si se acopera din nou. Se continua astfel cu aceeasi procedura pana cand aluatul se opreste din crescut.
Acum, ca tarhana e gata, se iau bucati din aluat. Veti observa ca se desface fara a fi intins. Se imparte aluatul in bucati mici, care se acopera in carpe si se lasa la uscat. In timpul uscarii, bucatile se verifica cat de des posibil. Apoi se faramiteaza bucatile uscate.
Este necesar ca in timpul procesului de uscare aluatul sa se verifice des deoarece, daca se usuca prea mult, sfaramarea devine mai dificila.)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii