autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarhana

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
· 100 gr. drojdie, · 300 gr. ceapa, · 1000 gr rosii foarte coapte, · 250 gr. ardei mari si rosii (iuti sau dulci, in functie de gust), · 250 gr. iaurt natural (neindulcit si fara nici o aroma), · 2000 gr faina, · 1 pahar de apa,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu apa pana se face o pasta. Rosiile se curata de coaja. Ardeii se taie subtire. Cepele se dau prin razatoare. Apoi se ameste intr-un vas drojdia-pasta cu iaurutul, rosiile, ardeii si cepele pana cand se transforma intr-un lichid mai gros. Se framanta amestecul adaugandu-se treptat faina, pana ce compozitia devina foarte groasa. Se unge o stropeste o tava cu faina, in care se aseaza apoi aluatul si se acopera cu un prosop. Daca aluatul e asezat intr-un loc cald, va creste intr-o ora, daca va sta intr-un loc racoros va creste in aproximativ 5-6 ore. Dupa ce aluatul a crescut, se scoate din tava si se framanta bine. Apoi se areaseaza in tava si se acopera din nou. Se continua astfel cu aceeasi procedura pana cand aluatul se opreste din crescut.

Acum, ca tarhana e gata, se iau bucati din aluat. Veti observa ca se desface fara a fi intins. Se imparte aluatul in bucati mici, care se acopera in carpe si se lasa la uscat. In timpul uscarii, bucatile se verifica cat de des posibil. Apoi se faramiteaza bucatile uscate.

Este necesar ca in timpul procesului de uscare aluatul sa se verifice des deoarece, daca se usuca prea mult, sfaramarea devine mai dificila.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarhana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ardei cu tărhană

Ardei cu tărhană

Prepararea tărhanei: 3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă până devine

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv cu cabanos

Chec aperitiv cu cabanos

Muschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia

12 voturi    24 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • · 100 gr. drojdie
  • · 300 gr. ceapa
  • · 1000 gr rosii foarte coapte
  • · 250 gr. ardei mari si rosii (iuti sau dulci
  • in functie de gust)
  • · 250 gr. iaurt natural (neindulcit si fara nici o aroma)
  • · 2000 gr faina
  • · 1 pahar de apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Faole pastai cu maioneza