autor:

adriana gherman

» » Dulciuri diverse

Tartă cu gutui

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, - 150 g faina, - 60 g zahar, - 75 g unt moale, - un praf de sare, - 2 linguri de apa rece, - coaja rasa de la o jumatate de lamaie, Pentru umplutura:, - 500 g gutui, - 30 g zahar, - 2 oua intregi, - 150 g smantana, - zeama de la 1/2 lamaie, - zeama de la o portocala, - 100 ml suc de portocale rosii, Pentru topping:, - miere, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.
Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul; cand zaharul s-a topit si lichidul a dat in fiert se pun gutuile unde se lasa pana se inmoaie putin ( eu am lasat numai 2 minute, depinde de soiul de gutui pe care-l aveti ). Se scot gutuile din zeama si se pun la racit.
Intre timp preparam aluatul, amestecand faina cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa, sarea si apa.
Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicandu-l si pe margini.
Tava se da la frigider .
Cand fructele si zeama s-au racit se scoate tava din frigider si se repartizeaza gutuile pe toata suprafata acesteia.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga zeama si se desarta peste gutuile din tava. Se da tava la cuptorul incins si se coace aproximativ 30 - 40 minute la foc mic. Depinde de cuptorul fiecareia, important este ca amestecul sa se inchege bine.
Mierea se amesteca cu scortisoara si cu o pensula se unge tarta.
Se mai lasa in cuptorul stins 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec rotund cu cacao

Chec rotund cu cacao

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se unge o tava de guguluf cu putin ulei.Intr-un bol frecam

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Ciocolata si untul se pun la topit intr-un vas pe abur.Galbenusele se freaca spuma cu 2 linguri de

6 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Arata super bine...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 150 g faina
  • - 60 g zahar
  • - 75 g unt moale
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri de apa rece
  • - coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • - 500 g gutui
  • - 30 g zahar
  • - 2 oua intregi
  • - 150 g smantana
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - zeama de la o portocala
  • - 100 ml suc de portocale rosii
  • Pentru topping:
  • - miere
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
eclere gina