autor:

adriana gherman

» » Dulciuri diverse

Tartă cu gutui

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, - 150 g faina, - 60 g zahar, - 75 g unt moale, - un praf de sare, - 2 linguri de apa rece, - coaja rasa de la o jumatate de lamaie, Pentru umplutura:, - 500 g gutui, - 30 g zahar, - 2 oua intregi, - 150 g smantana, - zeama de la 1/2 lamaie, - zeama de la o portocala, - 100 ml suc de portocale rosii, Pentru topping:, - miere, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.
Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul; cand zaharul s-a topit si lichidul a dat in fiert se pun gutuile unde se lasa pana se inmoaie putin ( eu am lasat numai 2 minute, depinde de soiul de gutui pe care-l aveti ). Se scot gutuile din zeama si se pun la racit.
Intre timp preparam aluatul, amestecand faina cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa, sarea si apa.
Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicandu-l si pe margini.
Tava se da la frigider .
Cand fructele si zeama s-au racit se scoate tava din frigider si se repartizeaza gutuile pe toata suprafata acesteia.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga zeama si se desarta peste gutuile din tava. Se da tava la cuptorul incins si se coace aproximativ 30 - 40 minute la foc mic. Depinde de cuptorul fiecareia, important este ca amestecul sa se inchege bine.
Mierea se amesteca cu scortisoara si cu o pensula se unge tarta.
Se mai lasa in cuptorul stins 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete de la mama

Cornulete de la mama

Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina.

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru

14 voturi    7 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vladimir , 17 noiembrie 2018

    Foc potrivit, foc mic... ce înseamnă asta ?! Sunt cititori care utilizează cuptor electric si eu, cel puțin, nu sunt ghicitor și nici expert în tarte sau plăcinte... Mulțumesc pentru precizare.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Arata super bine...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 150 g faina
  • - 60 g zahar
  • - 75 g unt moale
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri de apa rece
  • - coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • - 500 g gutui
  • - 30 g zahar
  • - 2 oua intregi
  • - 150 g smantana
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - zeama de la o portocala
  • - 100 ml suc de portocale rosii
  • Pentru topping:
  • - miere
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

19 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

38 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Vladimir

Foc potrivit, foc mic... ce înseamnă asta ?! Sunt cititori care utilizează cuptor electric si eu, cel puțin, nu sunt ghicitor și nici expert în tarte sau plăcinte... Mulțumesc pentru precizare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec surpriza