Tarta alsaciana cu mere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tarta alsaciana cu mere

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 g faina;
  • -1 ou;
  • -125 g unt;
  • -25 g zahar pudra;
  • -un varf de cutit de sare;
  • -circa 2-3 lingurite apa.
  • Crema:
  • -2 oua;
  • -75 g zahar;
  • -100 ml lapte;
  • -100 ml frisca lichida;
  • -vanilie.
  • Mai e nevoie de circa 600 g mere, 25 g zahar si putina scortisoara.

Mod de preparare

Intr-un bol se face aluatul din faina (cernuta), ou, unt moale (nu topit), zahar, sare. Se pune apa, cat sa se faca un aluat elastic. Se lasa apoi sa se odihneasca 25-30 minute.

In timpul acesta, merele se curata, se taie in 4; se curata de casa semintelor si se cresteaza partea externa (vezi poza), apoi se stropesc cu putina zeama de lamaie, ca sa se previna oxidarea.

Aluatul se intinde (direct) intr-o tava (neunsa) de tarta, cu diametrul de circa 24 cm; aluatul se gaureste cu o furculia din loc in loc, pentru a nu se umfla.

Pe aluat se presara putin gris, apoi merele; se presara peste ele 25 g zahar si putina scortisoara.

Tava se da apoi la cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 30 minute.

In timpul acesta, facem crema astfel: cele 2 oua plus zaharul se bat spuma; se pun vanilia, laptele, frisca lichida; se bat (putin), pentru a se mesteca totul bine.

Cand aluatul (si merele) sunt gata, (cca 30 minute), se scoate tava din cuptor, se lasa afara putin (nu mai mult de 1 minut) sa se odihnesca, se pune peste crema facuta; se da din nou la cuptor (10-15 minute) sa se inchege crema.

Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca si se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise