Intr-un bol se face aluatul din faina (cernuta), ou, unt moale (nu topit), zahar, sare. Se pune apa, cat sa se faca un aluat elastic. Se lasa apoi sa se odihneasca 25-30 minute.
In timpul acesta, merele se curata, se taie in 4; se curata de casa semintelor si se cresteaza partea externa (vezi poza), apoi se stropesc cu putina zeama de lamaie, ca sa se previna oxidarea.
Aluatul se intinde (direct) intr-o tava (neunsa) de tarta, cu diametrul de circa 24 cm; aluatul se gaureste cu o furculia din loc in loc, pentru a nu se umfla.
Pe aluat se presara putin gris, apoi merele; se presara peste ele 25 g zahar si putina scortisoara.
Tava se da apoi la cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 30 minute.
In timpul acesta, facem crema astfel: cele 2 oua plus zaharul se bat spuma; se pun vanilia, laptele, frisca lichida; se bat (putin), pentru a se mesteca totul bine.
Cand aluatul (si merele) sunt gata, (cca 30 minute), se scoate tava din cuptor, se lasa afara putin (nu mai mult de 1 minut) sa se odihnesca, se pune peste crema facuta; se da din nou la cuptor (10-15 minute) sa se inchege crema.
Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca si se serveste rece.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii