autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Tarta Bucuria Culorilor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Ingrediente
1 Pachet foi placinta Linco, 300 gr branza de vaci sarata, 300 gr de unt, 1 pachet branza topita feliata, 100-150 gr branza telemea mai moale, 150 ml smantana, 3 oua, 150 gr de ciuperci(pot fi proaspete sau din conserva), 2 dovlecei potriviti, 2-3 rosii, 1 legatura ceapa verde, 1 ardei, sare, piper, boia, ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se unge cu putin ulei tava de la cuptorul aragazului, se aseaza prima foaie de placinta se unge cu putin ulei se adauga a doua foaie si se repeta procedeul adaugandu-se foaia a treia si se lasa in asteptare. Separat se amesteca bine branza de vaci cu untul pana va rezulta o pasta fina, se sareaza si se adauga in tava peste foile de placinta, se rade branza telemea peste compozitie si se condimenteaza cu boia. Se adauga ciupercile daca sunt proaspete se curata si se taie in bucatele mici(palaria cat si codita) daca sunt din conserva se spala si se taie potrivit, alaturat se spala legumele si se trece la taierea lor in diferite forme. Primele se adauga ciupercile, dovleceii peste, rosiile, ceapa verde. Dupa care se bat oule cu smantana, se adauga 5-6 felii de branza topita, se adauga doar un praf de sare si unul de piper se adauga si rondele de ardei gras si se introduce la cuptor. Aproximativ dupa 20-25 de minute se-ncearca tarta si se continua coacerea aproximativ inca 15-20 minute, timpul optim de coacere ar fi intre 40-50 de minute la foc potrivit. Se serveste calda, ca in imaginea alaturata.

Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bucuria Culorilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Clatite umplute cu spanac si branza

Clatite umplute cu spanac si branza

Pentru clatite procedam astfel: intr.un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine(cantitatile

9 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Arata de imi lasa gura apa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Arata bine de tot!

  • Fara foto

    Sylvia , 08 noiembrie 2009

    Arata minunat !

    • Fara foto

      epure mariana , 08 noiembrie 2009

      bravo Nico, arata super si cred ca e delicioasa! am facut si eu o tarta dar inclusiv aluatul ca mie imi place sfaramicios si i-am zis tarta veselie in buctarie fiind foarte colorata si vesel ornata

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      chiar te bucuri de atata fantezie in culori si ingrediente!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Cu adevarat o bucurie a culorilor. Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 Pachet foi placinta Linco
  • 300 gr branza de vaci sarata
  • 300 gr de unt
  • 1 pachet branza topita feliata
  • 100-150 gr branza telemea mai moale
  • 150 ml smantana
  • 3 oua
  • 150 gr de ciuperci(pot fi proaspete sau din conserva)
  • 2 dovlecei potriviti
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Arata de imi lasa gura apa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mini-pizza