autor:

Alice85

» » Dulciuri diverse

Tarta by Alice85 cu capsuni.

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
Aceasta reteta este modificata de mine.M-am orientat dintr-o carte de bucate ., Am inceput sa fac o tarta diferita de aceasta si uite ce a iesit., Reteta cerea asa:, 200 gr biscuiti simpli, 125 gr unt topit, 2 oua, 75 gr zahar, 250 gr brinza feta sau cas fara sare, 250 gr de brinza topita, 1 lingura de coaja de portocala, 2 linguri cu suc de portocala, Eu le am folosit toate in afara de coaja de portocala ,sucul si brinza topita ., In plus am folosit asa:, 500 g capsuni, 100gr zahar, 1 plic gelatina de fructe de padure, 2 linguri cu virf amidon, 1/2 pahar lapte, 1 coaja de lamiie

Dificultate: Medie Timp: 3h

27 voturi

Mod de preparare

Luam o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri o captusim cu hirtie de aluminiu si o ungem cu unt.
Mixam biscuiti si adaugam untul.
Punem aluatul in tava ,apasam bine. Acoperim si bagam in frigider 1 h.
Mixam ouale cu zaharul pina ce obtinem un aluat grosut si cremos.Adaugam brinza si coaja de lamiie,batem acest amestec pina se omogenizeaza.Rasturnam peste aluat si bagam la cuptor 1 h la 180 de grade sau pina cind brinza este tare.
Lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa.

Preparam crema de capsuni.
Spalam capsunile, le feliem si le punem la fiert impreuna cu 50-100 grame de zahar 15 minute,apoi luam laptele,il punem intr-un pahar si adaugam cele 2 linguri cu amidon, amestecam si rasturnam peste capsuni(asta sa va face ca capsunile sa se ingroase) amesteca,si mai lasam inca 3-4 minute pe foc .Rasturnam peste tarta,si lasam sa se raceasca.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic,apoi o bagam la frigider .
O rasturnam peste tarta gelatina inainte ca gelatina sa se intareasca de tot.
SERVIM.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta by Alice85 cu capsuni." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits fours speciale

Petits fours speciale

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind

8 voturi    3 comentarii
8h
Dulciuri diverse
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Suna bine, o fac si eu azi. O sa va spun ce a iesit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Delicioasa, apetisanta!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Alice in tara capsunilor !!!!!!!!!, accepti asta ca pe un compliment ?, il meriti , sa stii !

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Imi plac foarte tare prajiturile cu blat de biscuiti, mi se par deosebite. Reteta ta e minumata! Felicitari! Te-am votat cu 5 stelute. Imi place cand cineva isi aduce aportul personal asupra unei retete!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata super. Felicitari creatoarei.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Mersi!!!!!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Tare bine arata tarta ta Alice si cred ca a fost si f. buna!Felicitari!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Este o reteta foarte interesanta! Cautam ceva deosebit, o tarta cu capsuni aparte, si uita ca am gasit! Felicitari! Ai votul meu!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Incercare reusita,Alice!O voi face.Imi place cum suna.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Interesant... voi încerca și eu rețeta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Suna tare bine,cred ca este si foarte buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      A iesit ceva apetisant, un desert frumos, felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Aratã super!!!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Foarte bine arata!!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Tare apetisanta este!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

27 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta este modificata de mine.M-am orientat dintr-o carte de bucate .
  • Am inceput sa fac o tarta diferita de aceasta si uite ce a iesit.
  • Reteta cerea asa:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 125 gr unt topit
  • 2 oua
  • 75 gr zahar
  • 250 gr brinza feta sau cas fara sare
  • 250 gr de brinza topita
  • 1 lingura de coaja de portocala
  • 2 linguri cu suc de portocala
  • Eu le am folosit toate in afara de coaja de portocala ,sucul si brinza topita .
  • In plus am folosit asa:
  • 500 g capsuni
  • 100gr zahar
  • 1 plic gelatina de fructe de padure
  • 2 linguri cu virf amidon
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 coaja de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Carmyna (Chef de cuisine)

Suna bine, o fac si eu azi. O sa va spun ce a iesit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte si topping de portocale