autor:

diana

» » Prajituri

Tarta caramel cu mere

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
pt aluat de tarta :250g faina, 100g margarina sau untura, 120g zahar, 1 ou, un praf de sare, cat luati cu 3 degete, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, pt caramel, 200g zahar, 50ml apa, 50g margarina, scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va pacaleste sa-i mai dati faina.
Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.

pt caramel:
Se pun toate pe foc pana se topeste zaharul , se lasa deoparte.

Se opreste1/4 din aluat pt gratar, restul se intinde in forma de cerc pe masa presarata cu faina si tapeaza cu el tava de tarta...eu am folosit-o pe cea cu inel.

Se curata 3-4 mere de coaja si se taie felii subtiri care se rasfira pe tarta, se pune deasupra gratarul.
Siropul rece se toarna peste tarta si se introduce in cuptorul incins bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta caramel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim

14 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Voinea Getty , 03 octombrie 2013

    Un super desert.Multumim pentru reteta.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Arată foarte bine şi are un gust excelent!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata super si cred ca e si usor de facut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      O reteta interesanta si apetisanta!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      mmmm ce bunatate.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata super! De gust...nici nu mai vorbesc!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      imi place tot ce e cu mere

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pt aluat de tarta :250g faina
  • 100g margarina sau untura
  • 120g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • cat luati cu 3 degete
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • pt caramel
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 50g margarina
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Arată foarte bine şi are un gust excelent!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura "Mura"