autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta crocanta cu rosii Cherry

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 6 persoane, 1 kg de rosii cherry(rosii mici), 1 pachet aluat de foietaj, 1 craticioara de tapenade, 1 lingura de zahar pudra, 3 linguri de ulei de masline, 1 galbenus, cateva frunze de busuioc, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul. Derulati una dintre foile de aluat, bine racit, pe o tava pt patiserie sau intr-o forma mare pentru tarte, pastrand hartia pe care era lipit aluatul. Intepati aluatul si ungeti marginile cu galbenus batut. Tineti-l la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
Intre timp, spalati si stergeti rosiile. Incalziti uleiul intr-o tigaie cu fund gros, adaugati rosiile pentru a le cali putin, amestecand incet. Trebuie sa se prajeasca usor, dar fara sa se crape pielita. Sarati-le si piperati-le.
Lasati aluatul copt sa se mai raceasca si cand este mai caldut, acoperiti-l cu un strat subtire de tapenada. Presarati zahar pudra si lasati sa se caramelizeze timp de 5 min, in cuptorul incins. Decorati cu frunze de busuioc si serviti de indata ce e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rosii Cherry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pancakes cu sunca si branza

Pancakes cu sunca si branza

Punem in blender ouale, laptele, uleiul si dam cateva pulsuri. Adaugam praful de copt, sare, piper,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive
Chiftele de cartofi cu soia si branza

Chiftele de cartofi cu soia si branza

Cartofii se curata,spala si se razuiesc prin razatoarea mica apoi se storc si se pun intr-un vas

9 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Miam miam, ca bine spui.

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un vin rosé din regiunea Bandol (Provence).

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Puteti inlocui tapenada cu sos provensal (pistou), dar nu asezati decat un strat subtire, pe suprafata tartei, pentru a pastra parfumul rosiilor.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 1 kg de rosii cherry(rosii mici)
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 craticioara de tapenade
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 galbenus
  • cateva frunze de busuioc
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Miam miam, ca bine spui.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sufleu de dovlecel