autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta crocanta cu rosii Cherry

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 6 persoane, 1 kg de rosii cherry(rosii mici), 1 pachet aluat de foietaj, 1 craticioara de tapenade, 1 lingura de zahar pudra, 3 linguri de ulei de masline, 1 galbenus, cateva frunze de busuioc, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul. Derulati una dintre foile de aluat, bine racit, pe o tava pt patiserie sau intr-o forma mare pentru tarte, pastrand hartia pe care era lipit aluatul. Intepati aluatul si ungeti marginile cu galbenus batut. Tineti-l la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
Intre timp, spalati si stergeti rosiile. Incalziti uleiul intr-o tigaie cu fund gros, adaugati rosiile pentru a le cali putin, amestecand incet. Trebuie sa se prajeasca usor, dar fara sa se crape pielita. Sarati-le si piperati-le.
Lasati aluatul copt sa se mai raceasca si cand este mai caldut, acoperiti-l cu un strat subtire de tapenada. Presarati zahar pudra si lasati sa se caramelizeze timp de 5 min, in cuptorul incins. Decorati cu frunze de busuioc si serviti de indata ce e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rosii Cherry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetele se coc pe o tabla de fier sau intr-o tava in cuptorul incins.Dupa ce s-au copt se pun intr-un

6 voturi    14 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Hexagone cu ciuperci

Hexagone cu ciuperci

Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un

12 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Miam miam, ca bine spui.

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un vin rosé din regiunea Bandol (Provence).

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Puteti inlocui tapenada cu sos provensal (pistou), dar nu asezati decat un strat subtire, pe suprafata tartei, pentru a pastra parfumul rosiilor.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 1 kg de rosii cherry(rosii mici)
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 craticioara de tapenade
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 galbenus
  • cateva frunze de busuioc
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Miam miam, ca bine spui.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai