Intr-un castron mare se amesteca faina cu praful de sare, se adauga apoi untul si margarina taiate bucatele si se mixeaza pana cand compozitia devine nisipoasa. Se adauga apoi oul batut separat cu apa si otet;.Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la frigider circa 30 min.
Se intinde o foaie de aluat cu care se tapeaza pana sus, o forma de tarta demontabila..se acopera cu folie speciala de copt si se adauga boabe de fasole, pentru a impiedica aluatul sa se umfle la copt. Se coace blatul circa 10 min.
Separat, se amesteca incredientele pentru crusta, la sfarsit se adauga migdalele zdrobite si se obtine un aluat sfaramos, peste care se presara taietei. Se mai lasa la cuptor inca 10 min.Se scoate din forma dupa racire completa si se portioneaza cu un cutit zimtat, bine ascutit.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii