autor:

andy andreea

» » Prajituri

Tarta crocanta

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2012

Ingrediente
Pt blat:, 250 g faina, 110 g margarina rece, 100 g unt nesarat, 1 ou, 2 lg otet, 1 praf de sare, Pt umplutura:, 250 ml iaurt simplu, 170 g zahar, 3 1/2 linguri faina, 1 ou intreg plus un galbenus, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 farfurie cirese fara samburi, taiate pe jumatate, Pt crusta:, 7 lg faina, 5 lg unt rece, 3 lg zahar, 50 g migdale zdrobite

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mare se amesteca faina cu praful de sare, se adauga apoi untul si margarina taiate bucatele si se mixeaza pana cand compozitia devine nisipoasa. Se adauga apoi oul batut separat cu apa si otet;.Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la frigider circa 30 min.

Se intinde o foaie de aluat cu care se tapeaza pana sus, o forma de tarta demontabila..se acopera cu folie speciala de copt si se adauga boabe de fasole, pentru a impiedica aluatul sa se umfle la copt. Se coace blatul circa 10 min.

Separat, se amesteca incredientele pentru crusta, la sfarsit se adauga migdalele zdrobite si se obtine un aluat sfaramos, peste care se presara taietei. Se mai lasa la cuptor inca 10 min.Se scoate din forma dupa racire completa si se portioneaza cu un cutit zimtat, bine ascutit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Blatul: Batem tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Choux à la Crème

Choux à la Crème

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la

25 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 250 g faina
  • 110 g margarina rece
  • 100 g unt nesarat
  • 1 ou
  • 2 lg otet
  • 1 praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 250 ml iaurt simplu
  • 170 g zahar
  • 3 1/2 linguri faina
  • 1 ou intreg plus un galbenus
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi
  • taiate pe jumatate
  • Pt crusta:
  • 7 lg faina
  • 5 lg unt rece
  • 3 lg zahar
  • 50 g migdale zdrobite

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Bbm dulce
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania