Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Umplutura si decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 baton vanilie
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 g frisca
  • 1 conserva ananas felii + sucul
  • 1/2 plic jeleu de capsuni
  • 1 plic jeleu transparent
  • 250 ml suc de ananas
  • 30 g migdale/ nuci macinate
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul si coaja de lamaie. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii.

Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.

Pentru umplutura, se mixeaza ouale cu zahar si miezul de vanilie apoi se incorporeaza frisca batuta.

Se unge aluatul de tarta cu galbenus de ou si se da tava la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza umplutura si se da din nou la cuptor pentru 25 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Se aseaza feliile de ananas scurse peste prajitura.

Se pregateste jeleul de capsuni, astfel: se amesteca praful din 1/2 de plic cu sucul din conserva de ananas si 2 linguri de zahar apoi se incalzeste timp de 1 minut.

Cu o lingurita se toarna cate un strop de jeleu in mijocul si pe marginile feliilor de ananas.

Se pregateste si jeleul transparent ca si cel de capsuni, folosind 1 plic si 250 ml suc de ananas si se toarna peste toata tarta.

La final, se presara nuci/ migdale macinate pe marginea tartei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise