autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Tarta cu banane

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
Pt crusta, 100 gr unt, 300 gr biscuiti , 1/2 cani ciocolata rasa mare, praf de sare, 2 ling zahar pudra, , Pt umplutura :, 2 banane mari, 1 lingura suc de lamaie, 1 cutie lapte condensate (200 ml), 3 linguri zahar, 200 ml frisca / smantana pentru frisca, 3 foi gelatina (5 gr),  ciocolata pentru décor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca

Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare . Se pot folosi fulgi de ciocolata .

Cand untul este caldut, inca ,turnam peste biscuiti si amestecam bine . Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem biscutiii si formam baza tartei . Apasam bine biscuiti atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica marginile. Dam la frigider .

Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa .



Laptele condensate impreuna cu zaharul il punem la incalzit si cand este cald , dar nu fierbe luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensate . Puteti adauga arome de tot felul aici.

Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca .



Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate ca sa nu se oxideze si le asezam peste baza din frigider.

Cand laptele condensate este caldut adaugam smantana pentru frisca si omogenizam . Gustati daca mai trebuie zahar . Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar .

Turnam peste banane si dam la frigider pentru 12 ore.

Desfacem forma, asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime

Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime

Aceasta tarta se face destul de rapid cu ingrediente putine si iubita mult de copii. Pentru tarta

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Rm

    Anca Rm (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2018

    Miha , smantana pentru frisca nu trebuie batuta , se adauga asa lichida .

  • Fara foto

    Cristina Bondoc , 10 decembrie 2018

    Voi testa. Sunt sigură că va ieși foarte bun! Mulțumesc!

  • Anca Rm

    Anca Rm (Chef de cuisine) , 22 august 2017

    Nico :Cand laptele condensate este caldut adaugam smantana pentru frisca si omogenizam .

    • Fara foto

      Nico , 19 august 2017

      In ingrediente apare 200 ml de frisca si smantana pt frisca. Unde se foloseste frisca in reteta?

    • Fara foto

      Miha , 26 februarie 2017

      Laptele trebuie sa fie dulce? Smântână se adaugă lichida sau bătută?Mulțumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pt crusta
  • 100 gr unt
  • 300 gr biscuiti 
  • 1/2 cani ciocolata rasa mare
  • praf de sare
  • 2 ling zahar pudra
  • Pt umplutura :
  • 2 banane mari
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 cutie lapte condensate (200 ml)
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca / smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  •  ciocolata pentru décor

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Anca Rm (Chef de cuisine)

Miha , smantana pentru frisca nu trebuie batuta , se adauga asa lichida .

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti simpli