Tarta cu branza de vaci si lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 foaie aluat fraged,
  • 400 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 100 ml frisca nebatuta,
  • 2 lamai,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri faina,
  • 80 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos,
  • sare.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, spalati lamaile si radeti-le coaja.

Imbracati cu aluatul o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt. Separati albusurile de galbenusuri si amestecati bine branza de vaci cu galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, frisca nebatuta si coaja de lamaie, pana ce devine omogena.

Bateti albusurile spuma, impreuna cu o priza de sare, incorporati-le usor in compozitie si turnati-o in forma peste aluat. Presarati deasupra untul taiat bucatele si dati tarta circa 30 de minute la cuptor.

Cand s-a copt, scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si serviti-o rece, pudrata cu zahar tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci