autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 foaie aluat fraged, , 400 g branza de vaci, , 2 oua, , 100 ml frisca nebatuta, , 2 lamai, , 50 g unt, , 2 linguri faina, , 80 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 2 linguri zahar tos, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, spalati lamaile si radeti-le coaja.
Imbracati cu aluatul o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt. Separati albusurile de galbenusuri si amestecati bine branza de vaci cu galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, frisca nebatuta si coaja de lamaie, pana ce devine omogena.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu o priza de sare, incorporati-le usor in compozitie si turnati-o in forma peste aluat. Presarati deasupra untul taiat bucatele si dati tarta circa 30 de minute la cuptor.
Cand s-a copt, scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si serviti-o rece, pudrata cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tortul perfect pentru orice ocazie

Tortul perfect pentru orice ocazie

Pentru blat: Albusurile se bat bine cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana capata consistenta

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 foaie aluat fraged
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 ml frisca nebatuta
  • 2 lamai
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar tos
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura ,,gelee-cherry"