autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Blatul:, 300 g biscuiti digestivi, 150 g unt, Umplutura de branza:, 5 oua, 2 galbenusuri, 1 kg branza dulce de vaci, 250 g zahar, 3 linguri cu varf de faina, 2 lingurite coaja de lamaie/portocala, 2 lingurite esenta de vanilie, gem de visine, ciocolata alba, topita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti, amestecam bine compozitia. Ungem cu unt topit o tava rotunda de copt, cu inel reglabil, de 24 cm, si tapetam cu faina. Punem compozitia si ridicam si pe marginile formei. O dam la rece in frigider, 30 minute.



Branza de vaci o mixam bine apoi o punem intr-un vas si adaugam zaharul, cele trei linguri de faina, doua lingurite cu esenta de vanilie si doua lingurite cu coaja de lamaie/portocala. Amestecam bine ingredientele, si adaugam pe rand, cele cinci oua, si cele doua galbenusuri.



Scoatem din frigider blatul, turnam din compozitia de branza, punem din loc in loc cate o lingurita din gem, apoi toata umplutura, si dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, timp de 50-60 de minute, foc mic spre mediu. O lasam sa se raceasca, iar marginile tartei le ornam cu ciocolata alba topita. Portionam tarta si pe fiecare bucata ornam cu ajutorul unui posh, cu gem de visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tunischi, prajitura sarbeasca

Tunischi, prajitura sarbeasca

Ungem o tava patrata ( eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Confit de rata

Confit de rata

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore,

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Umplutura de branza:
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 2 lingurite coaja de lamaie/portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • gem de visine
  • ciocolata alba
  • topita

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rata umpluta cu sarmale