Ingrediente
Blatul:, 300 g biscuiti digestivi, 150 g unt, Umplutura de branza:, 5 oua, 2 galbenusuri, 1 kg branza dulce de vaci, 250 g zahar, 3 linguri cu varf de faina, 2 lingurite coaja de lamaie/portocala, 2 lingurite esenta de vanilie, gem de visine, ciocolata alba, topita
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Branza de vaci o mixam bine apoi o punem intr-un vas si adaugam zaharul, cele trei linguri de faina, doua lingurite cu esenta de vanilie si doua lingurite cu coaja de lamaie/portocala. Amestecam bine ingredientele, si adaugam pe rand, cele cinci oua, si cele doua galbenusuri.
Scoatem din frigider blatul, turnam din compozitia de branza, punem din loc in loc cate o lingurita din gem, apoi toata umplutura, si dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, timp de 50-60 de minute, foc mic spre mediu. O lasam sa se raceasca, iar marginile tartei le ornam cu ciocolata alba topita. Portionam tarta si pe fiecare bucata ornam cu ajutorul unui posh, cu gem de visine.