Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Umplutura de branza:
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 2 lingurite coaja de lamaie/portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • gem de visine
  • ciocolata alba, topita

Mod de preparare

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti, amestecam bine compozitia. Ungem cu unt topit o tava rotunda de copt, cu inel reglabil, de 24 cm, si tapetam cu faina. Punem compozitia si ridicam si pe marginile formei. O dam la rece in frigider, 30 minute.

Branza de vaci o mixam bine apoi o punem intr-un vas si adaugam zaharul, cele trei linguri de faina, doua lingurite cu esenta de vanilie si doua lingurite cu coaja de lamaie/portocala. Amestecam bine ingredientele, si adaugam pe rand, cele cinci oua, si cele doua galbenusuri.

Scoatem din frigider blatul, turnam din compozitia de branza, punem din loc in loc cate o lingurita din gem, apoi toata umplutura, si dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, timp de 50-60 de minute, foc mic spre mediu. O lasam sa se raceasca, iar marginile tartei le ornam cu ciocolata alba topita. Portionam tarta si pe fiecare bucata ornam cu ajutorul unui posh, cu gem de visine.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure