autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Blatul:, 300 g biscuiti digestivi, 150 g unt, Umplutura de branza:, 5 oua, 2 galbenusuri, 1 kg branza dulce de vaci, 250 g zahar, 3 linguri cu varf de faina, 2 lingurite coaja de lamaie/portocala, 2 lingurite esenta de vanilie, gem de visine, ciocolata alba, topita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti, amestecam bine compozitia. Ungem cu unt topit o tava rotunda de copt, cu inel reglabil, de 24 cm, si tapetam cu faina. Punem compozitia si ridicam si pe marginile formei. O dam la rece in frigider, 30 minute.



Branza de vaci o mixam bine apoi o punem intr-un vas si adaugam zaharul, cele trei linguri de faina, doua lingurite cu esenta de vanilie si doua lingurite cu coaja de lamaie/portocala. Amestecam bine ingredientele, si adaugam pe rand, cele cinci oua, si cele doua galbenusuri.



Scoatem din frigider blatul, turnam din compozitia de branza, punem din loc in loc cate o lingurita din gem, apoi toata umplutura, si dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, timp de 50-60 de minute, foc mic spre mediu. O lasam sa se raceasca, iar marginile tartei le ornam cu ciocolata alba topita. Portionam tarta si pe fiecare bucata ornam cu ajutorul unui posh, cu gem de visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
COZONAC PUFOS

COZONAC PUFOS

De cu seara, cernem faina ...ideal de vreo trei ori pentru ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim

515 voturi    49 comentarii
3h
Retete de Craciun
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

 Curăță și taie in felii dovleacul și pune-l la copt. Pentru aluat, amesteca margarina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Umplutura de branza:
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 2 lingurite coaja de lamaie/portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • gem de visine
  • ciocolata alba
  • topita

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine si strugurei