Ingrediente
Avem nevoie de:, Aluat, -150 grame faina, -75 grame alune prajite fara sare, -75 grame unt, -60 grame zahar, -1 galbenus de ou, -7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde, Umplutura, -400 grame capsuni proaspete, -500 grame branza dulce de vaci, -100 grame zahar, -1 lingurita esenta de vanilie, -coaja rasa de la o lamaie, -4 oua, -30 grame gris, -200 ml frisca lichida, Pentru ornare, -100 grame capsuni proaspete, -4 fructe kiwi, -frunze de menta, -1 pachetel glazura rosie pentru tarte, -250 ml apa, -2 linguri de zahar
Dificultate: Medie | Timp: 3h
29 voturi
Mod de preparare
Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.
Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele.
Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.
Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune in forma unsa cu unt.
Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .
Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.
Se incorporeaza capsunile si se aseaza in forma peste aluat.
Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.
Se lasa sa se raceasca in vas.
Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.
Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.
Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.
Se pune la fiert, amestecand incontinuu.
Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.
Se da la rece 1 ora .
Pofta buna!
Luana (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011
Tocmai mi-a ramas 1/2kg branza de vaci in frigider(dupa ce-am incercat branzoicile de la Sidy) asa ca mi-ai dat o idee nemaipomenita.felicitari Mihaela!*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011
Super faina si delicioasa !!! vreau si eu, pot sa ma servesc ? Multumesc ...hmmmm tare buna mai e...
mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011
Felicitari, esti o adevarata profesionista. Ai 5 stele de la mine si continua tot asa.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011
un aspect deosebit si sint sigura ca-i si foarte buna
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011
ce deliciu...:)
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011
Bună, aspectuoasă, ca de obicei!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011
Sidy pentru ca ai sosit prima: 2 portii !!!!!!
Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011
Waw da'fain arata ! Sunt sigura ca te lingi pe degete de ea... Mai ai o portie Mihaela ?