autor:

zbiggi

» » Prajituri

Tarta cu branza dulce si fructe

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Aluat, 250-300 g faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 1 ou, 60 g zahar, 125 g margarina, 1 lingura coaja de lamaie rasa, , Umplutura, 125 g margarina, 150 g zahar (reteta zice 1 pahar de zahar care e ceva mai mult), 1 lingura coaja de lamaie rasa, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 fiola esenta de vanilie, 1/2 fiola esenta de lamaie, 4 oua, 1 plic budinca de vanilie, 1 kg branza de vaci, 4 nectarine

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat praful de copt, oul intreg , zaharul, coaja de lamaie si margarina topita si am amestecat cu lingura de lemn pana cand aluatul s-a omogenizat si a inceput sa se dezlipeasca de pe peretii castronului. A iesti mai moale decat cum pare din pozele din reteta originala si nici nu statea ca sa pot forma o bila asa ca am mai adaugat 2 linguri pline de faina. Dupa aceea am invelit aluatul in folie transparenta si l-am bagat la frigider pentru jumatate de ora.

In timp ce aluatul statea la racoare m-am ocupat de umplutura.
In robotul de bucatarie am pus la gramada branza dulce, margarina topita, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, esentele si le-am mixat cateva minute sa se amestece bine de tot si sa devina de consistenta cremoasa.
Galbenusurile le-am frecat cu praful de budinca, apoi le-am adaugat la compozitia de branza si am mai mixat putin.
Separat am batut cele 4 albusuri spuma tare, apoi le-am incorporat incet in compozitia de branza cu ajutorul unei spatule.

Dupa jumatate de ora am scos aluatul din frigider si l-am intins mai mare decat fundul formei de copt ca sa-l pot urca si pe peretii formei. Am uns fundul cu ulei si l-am presarat cu faina, apoi m-am ajutat de folie ca sa trec aluatul in forma. Am folosit o forma de tort cu margine detasabila cu diametrul de 26 cm.

Dupa ce am aranjat luatul in forma, am turnat toata compozitia de branza (nu va speriati daca pare prea fluida, se va intari la copt).

Am aranjat deasupra feliute de nectarine.

Am introdus prajitura in cuptorul preincalzit si l-am potrivit la temperatura medie.
Dupa vreo 30 min s-a colorat deja deasupra asa ca am acoperit prajitura cu hartie de copt si mai departe inca o ora am scazut focul la un sfert.
Prajitura se coace 80-90 de minute.

Dupa scurgerea timpului regulamentar, am stins cuptorul, am deschis usa si am lasat prajitura sa se raceasca odata cu cuptorul. Mai tarziu am scos-o si am lasat-o pe masa sa se raceasca mai departe.

Prajitura e foarte placuta la gust, nu e prea dulce (pt unii poate nu e destul de dulce), branza e cremoasa, aromata.

Sursa: www.culinar.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza,ciocolata si capsuni

Prajitura cu branza,ciocolata si capsuni

Macinam biscuitii.Topim untul,apoi il amestecam cu biscuitii.Punem hartie de copt intr-o tava,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicolae Aneta , 22 ianuarie 2014

    excelenta la gust!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2013

    arata tare bine, sigur este si foarte buna

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Arata minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 250-300 g faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • Umplutura
  • 125 g margarina
  • 150 g zahar (reteta zice 1 pahar de zahar care e ceva mai mult)
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 fiola esenta de lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 kg branza de vaci
  • 4 nectarine

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Czompa (Chef de cuisine)

arata tare bine, sigur este si foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu branza si iaurt