In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de fructe, sau chiar simplu apa cu zahar).
Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana cand obtinem un aluat elastic. Se pune intr-o punga si se da la frigider pana cand preparam crema de branza.
Branza dulce se pune intr-un vas pentru mixer, se adauga toate ingredientele odata cu ea, mai putin stafidele (acestea se vor adauga la final, prin incorporare cu lingura pentru a nu se zdorbi). Se mixeaza totul pana cand se obtine un fel de pasta de branza. In acest moment adaugam stafidele asa cum am spus anterior, amestacand cu lingura.
Preincalziti cuptorul pentru 5-10 minute.
Intre timp scoateti aluatul de la frigider, se modeleaza cu mana pe tava, se aseaza deasupra si crema de branza si se da la cuptorul incalzit la 180-200 de grade pentru circa 50 de minute. Pentru a verifica daca este inchegata bine crema de branza, introduceti o scobitoare. Daca crema nu se lipeste de ea, inseamna ca este gata.
La sfarsit eu am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Sa aveti pofta!
TIP-suri: in loc de crema de branza puteti prepara aceasta tarta cu orice fel de fruct doriti, in felul urmator: intr-un vas de mixer bateti un ou cu 5 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat. Peste adaugati 2 linguri de faina, coaja rasa de lamaie si 250 de ml de lapte. Peste aluat asezati fructele iar deasupra aceasta compozitie. Nu va speriati ca este moale, ea se va face ca o crema la cuptor. Eu am probat-o cu mere si cu piersici. A fost excelenta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii