Ingrediente
Pentru blat:, , 250 gr faina, , 100 gr unt moale, , 2 linguri de zahar, , 1 pliculet de zahar vanilat, , 1 ou, , 1 praf de sare, , coaja rasa de lamaie/ portocala, , , , Pentru umplutura, , 500- 700 gr branza dulce, , 150 -200 gr zahar (in fucntie de cat doriti dvs sa fie de dulce. Mai bine adaugati treptat si mai gustati din cand in cand), , 2 pliculete zahar vanilat, , 2 oua, , esenta de vanilie, , coaja rasa de lamaie/ portocala, , stafide
Dificultate: Redusa | Timp: 59 min
1 vot
Mod de preparare
Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana cand obtinem un aluat elastic. Se pune intr-o punga si se da la frigider pana cand preparam crema de branza.
Branza dulce se pune intr-un vas pentru mixer, se adauga toate ingredientele odata cu ea, mai putin stafidele (acestea se vor adauga la final, prin incorporare cu lingura pentru a nu se zdorbi). Se mixeaza totul pana cand se obtine un fel de pasta de branza. In acest moment adaugam stafidele asa cum am spus anterior, amestacand cu lingura.
Preincalziti cuptorul pentru 5-10 minute.
Intre timp scoateti aluatul de la frigider, se modeleaza cu mana pe tava, se aseaza deasupra si crema de branza si se da la cuptorul incalzit la 180-200 de grade pentru circa 50 de minute. Pentru a verifica daca este inchegata bine crema de branza, introduceti o scobitoare. Daca crema nu se lipeste de ea, inseamna ca este gata.
La sfarsit eu am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Sa aveti pofta!
TIP-suri: in loc de crema de branza puteti prepara aceasta tarta cu orice fel de fruct doriti, in felul urmator: intr-un vas de mixer bateti un ou cu 5 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat. Peste adaugati 2 linguri de faina, coaja rasa de lamaie si 250 de ml de lapte. Peste aluat asezati fructele iar deasupra aceasta compozitie. Nu va speriati ca este moale, ea se va face ca o crema la cuptor. Eu am probat-o cu mere si cu piersici. A fost excelenta.