Ingrediente
Pentru aluat:, 250g faina, 1 plic drojdie uscata, 1 ou, 2 linguri (cu varf) de smantana, 100g unt, sare, , Pentru umplutura:, , 2 cutii branza fagaras cu smantana de la covalact, 2 cepe mici verzi, 1/2 legaura marar, maggi secretul gustului de legume, piper, 60g cascaval ras pe razatoarea mica, 1 ou, 1 dovlecel micut
Dificultate: Medie | Timp: 2h
0 voturi
Mod de preparare
Intre timp, curatam dovlecelul si-l taiem in felii subtiri, il saram putin si il lasam sa isi lase apa; apoi tocam ceapa verde si mararul.Facem si umplutura cat creste aluatul. Batem oul, apoi adaugam branza cu smantana, 50g cascaval si amestecam bine, apoi adaugam verdeturile, lasand cateva fire din ceapa tocata pentru pus deasupra tartei si condimentam dupa gust.
Dupa o ora, luam aluatul si intindem o foaie si o asezam bine intr-o forma rotunda de ceramica sau ienna, imbracand si marginile formei. Apoi punem umplutura si deasupra feliile de dovlecel si cateva fire de ceapa verde si dam totul la cuptor pana se rumeneste aluatul si se intareste umplutura, iar inainte cu 10 min de a scoate tarta din cuptor punem deasupra tartei 10g de cascaval si mai lasam 10 min la cuptor.