autor:

amalia

» » Aperitive

Tarta cu branza si dovlecei

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:, 250g faina, 1 plic drojdie uscata, 1 ou, 2 linguri (cu varf) de smantana, 100g unt, sare, , Pentru umplutura:, , 2 cutii branza fagaras cu smantana de la covalact, 2 cepe mici verzi, 1/2 legaura marar, maggi secretul gustului de legume, piper, 60g cascaval ras pe razatoarea mica, 1 ou, 1 dovlecel micut

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele; smantana, oul si untul sa fie pe cat posbil nu foarte reci. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut o ora in loc caldut.
Intre timp, curatam dovlecelul si-l taiem in felii subtiri, il saram putin si il lasam sa isi lase apa; apoi tocam ceapa verde si mararul.Facem si umplutura cat creste aluatul. Batem oul, apoi adaugam branza cu smantana, 50g cascaval si amestecam bine, apoi adaugam verdeturile, lasand cateva fire din ceapa tocata pentru pus deasupra tartei si condimentam dupa gust.
Dupa o ora, luam aluatul si intindem o foaie si o asezam bine intr-o forma rotunda de ceramica sau ienna, imbracand si marginile formei. Apoi punem umplutura si deasupra feliile de dovlecel si cateva fire de ceapa verde si dam totul la cuptor pana se rumeneste aluatul si se intareste umplutura, iar inainte cu 10 min de a scoate tarta din cuptor punem deasupra tartei 10g de cascaval si mai lasam 10 min la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Aperitiv oameni de zapada

Aperitiv oameni de zapada

Se mixeaza bine toate branzeturile , se adauga ceapa razuita, piper si sare daca mai este nevoie.Se

10 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Preparare: intindem foaia si o taiem in fasii(vezi foto). Pregatim umplutura: branza faramitata

30 voturi    14 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri (cu varf) de smantana
  • 100g unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii branza fagaras cu smantana de la covalact
  • 2 cepe mici verzi
  • 1/2 legaura marar
  • maggi secretul gustului de legume
  • piper
  • 60g cascaval ras pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 1 dovlecel micut

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna, hranitoare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite fine cu cascaval ras si parmezan