autor:

amalia

» » Aperitive

Tarta cu branza si dovlecei

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:, 250g faina, 1 plic drojdie uscata, 1 ou, 2 linguri (cu varf) de smantana, 100g unt, sare, , Pentru umplutura:, , 2 cutii branza fagaras cu smantana de la covalact, 2 cepe mici verzi, 1/2 legaura marar, maggi secretul gustului de legume, piper, 60g cascaval ras pe razatoarea mica, 1 ou, 1 dovlecel micut

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele; smantana, oul si untul sa fie pe cat posbil nu foarte reci. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut o ora in loc caldut.
Intre timp, curatam dovlecelul si-l taiem in felii subtiri, il saram putin si il lasam sa isi lase apa; apoi tocam ceapa verde si mararul.Facem si umplutura cat creste aluatul. Batem oul, apoi adaugam branza cu smantana, 50g cascaval si amestecam bine, apoi adaugam verdeturile, lasand cateva fire din ceapa tocata pentru pus deasupra tartei si condimentam dupa gust.
Dupa o ora, luam aluatul si intindem o foaie si o asezam bine intr-o forma rotunda de ceramica sau ienna, imbracand si marginile formei. Apoi punem umplutura si deasupra feliile de dovlecel si cateva fire de ceapa verde si dam totul la cuptor pana se rumeneste aluatul si se intareste umplutura, iar inainte cu 10 min de a scoate tarta din cuptor punem deasupra tartei 10g de cascaval si mai lasam 10 min la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
MAMALIGUTA CU BRANZA

MAMALIGUTA CU BRANZA

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in

10 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cascaval pane

Cascaval pane

Cascavalul se taie in felii uniforme , groase de circa 1 cm si se presara cu piper.Se trece fiecare

22 voturi    31 comentarii
20h 1 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri (cu varf) de smantana
  • 100g unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii branza fagaras cu smantana de la covalact
  • 2 cepe mici verzi
  • 1/2 legaura marar
  • maggi secretul gustului de legume
  • piper
  • 60g cascaval ras pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 1 dovlecel micut

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna, hranitoare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinte cu branza si ardei