Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.
Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.
Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.
Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza faramita cu mana.
Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam.
La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului.
Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa.
O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.
Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi ;)
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii