autor:

claudia

» » Dulciuri diverse

Tarta cu brinza dulce

Autor: claudia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
Pt.o tarta cu diametrul 24-26 cm. sunt necesare: 500 gr. faina, 250 gr. unt, 125 ml. apa rece, sare. Pt. crema: 500gr.brinza dulce,zahar dupa gust, coaja de lamiie netratata, 3 oua, 2 linguri pesmet,2 clementine sau 2 mandarine pt. decor.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un mixer se pun toate ingredientele pt. aluatul de tarta,cind s-au amestecat, se pun pe masa si se adauga apa rece-rece dela frigider,sarea, si se framinta cit de repede posibil. Se infasoara intr-o foaie de pelicula si se lasa la frigider 1 ora . Ca sa facem crema intr-un bol luam brinza dulce, oule, coaja rasa de la 2 lamii netratate, 2 linguri de pesmet, un praf de sare, iar zaharul dupa gust. Eu am pus 4 linguri de zahar. Cu blenderul le mixam. Intindem aluatul in cerc de cca 24-26 cm. si il asezam pe tava rotunda speciala pt. tarte. Crema facuta deja o adaugam si pe ea, decoram cu clementine sau mandarine,iar marginea o incretim din loc in loc. O dam la cuptorul incins in prealabil pt. 20-25 min. la 200°C. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu brinza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere dovleac si gutui

Placinta cu mere dovleac si gutui

Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros

3 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Imi place ! ca branzica hmmmm foarte buna ! pupici

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt.o tarta cu diametrul 24-26 cm. sunt necesare: 500 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 125 ml. apa rece
  • sare. Pt. crema: 500gr.brinza dulce,zahar dupa gust
  • coaja de lamiie netratata
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet,2 clementine sau 2 mandarine pt. decor.

Raporteaza reteta

Retete
de claudia
Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Se pregateste puiul dezosindu-l noi sau macelarul cind il cumparam. Trebuie sa cintareasca dezosat

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu mazare si mar verde

Risotto cu mazare si mar verde

Intr-o oala punem la fiert cubul de supa in cca. 1 litru de apa. Intr-o tigaie punem la calit ceapa

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Imi place ! ca branzica hmmmm foarte buna ! pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cuib de viespe cu nuci si merisoare