Tarta cu brinza dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu brinza dulce

Ingrediente

  • Pt.o tarta cu diametrul 24-26 cm. sunt necesare: 500 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 125 ml. apa rece
  • sare. Pt. crema: 500gr.brinza dulce
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamiie netratata
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 clementine sau 2 mandarine pt. decor.

Mod de preparare

Intr-un mixer se pun toate ingredientele pt. aluatul de tarta,cind s-au amestecat, se pun pe masa si se adauga apa rece-rece dela frigider,sarea, si se framinta cit de repede posibil. Se infasoara intr-o foaie de pelicula si se lasa la frigider 1 ora . Ca sa facem crema intr-un bol luam brinza dulce, oule, coaja rasa de la 2 lamii netratate, 2 linguri de pesmet, un praf de sare, iar zaharul dupa gust. Eu am pus 4 linguri de zahar. Cu blenderul le mixam. Intindem aluatul in cerc de cca 24-26 cm. si il asezam pe tava rotunda speciala pt. tarte. Crema facuta deja o adaugam si pe ea, decoram cu clementine sau mandarine,iar marginea o incretim din loc in loc. O dam la cuptorul incins in prealabil pt. 20-25 min. la 200°C. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise