autor:

kok miori

» » Aperitive

Tarta cu brinza si ceapa

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 decembrie 2010

Ingrediente
ptr tarta, 11/4pahar de faina, 1lingurita sare, 1 ou, 2galbenuse, 100 gr de unt, , ptr umplutura, 250 gr de urda sau mascarpone, 150 gr de parmezan ras, 1ou, 2cepi curatate taiati solzi, 50 gr deunt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pregateste intii aluatul.Eu pun la robot si cu citeva pulsuri am pregatit aluatul se inveleste in nailon si se da la rece.
De facut de mina se faramiseaza faina cu untul in faramituri dupa care se adauga restul de ingridente si se amesteca pina devine aluat.Nu trebuie framintat.
Cit aluatul sta la rece pregatim umplutura.Prajim ceapa in untul topit cit sa se rumeneasca putin si lasam sa se raceasca. Amestecam brinzeturile si adaugam si ceapa si potrivim de gust cu sare si piper.
Lasam umplutura putin la rece,si pregatim foaia de tarta.Aluatul il intindem intre doua foi de pergament cu sucitorul,si asezam in tava si nivelam marginile.Se coace 10 minute la 180 de grade in cuptorul care a fost incalzit dinainte dupa care adaugam umplutura si nivelam safie egal peste tot si coacem inca 20 de minute pina se aureste frumos.
Este o tarta gustoasa si este buna ptr masa de seara alaturi de o salata de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu brinza si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Minunata, delicioasa...

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    Delicioasa;eu fac ceva asemanator dar cu ceapa si dovleac.Sarbatori fericite!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 11/4pahar de faina
  • 1lingurita sare
  • 1 ou
  • 2galbenuse
  • 100 gr de unt
  • ptr umplutura
  • 250 gr de urda sau mascarpone
  • 150 gr de parmezan ras
  • 1ou
  • 2cepi curatate taiati solzi
  • 50 gr deunt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Czompa (Chef de cuisine)

Minunata, delicioasa...

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri umplute