autor:

Vekas

» » Prajituri

Tarta cu caise"Adela"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):100gr. unt sau margarina moale, 100gr. zahar,1ou, 200gr. faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de cutit de sarePentru umplutura si glazura:1kg. caise, 1plic de budinca de vanilie, 1 lingura de zahar,3oua, 90gr. zahar, 1 lingura de amidon, 200gr. smantana, 200gr. nectar de caise

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul:se amesteca bine untul cu zaharul, se adauga oul, faina amestecata cu praful de copt si sarea.Se unge o forma de tort cu diametrul de 28cm. si se tapeteaza cu pesmet. Se pune aluatul in forma si se niveleaza. Se incinge cuptorul la 200 gradeC.Se prepara umplutura:se spala si se curata caisele. SAe amesteca praful de budinca cu 5 linguri de nectar de caise si cu zaharul. Se da in fiert restul de nectar si se adauga compozitia de budinca.Se lasa sa dea un clocot, ca sa se intareasca. Se repartizeaza pe aluat caisele si deasupra se aseaza un strat uniform din compozitia de budinca. Se coace prajitura timp de 40 min. Dupa primele 20 min. se acopera cu o folie pentru a nu se rumeni excesiv. Se prepara glazura:se separa ouale si galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul ,amidonul si smantana.Se bate albusul si se inglobeaza . Aceasta compozitie se repartizeaza pe prajitura fierbinte si se mai coace 15-20min.Se lasa sa se raceasca si se taie dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise"Adela"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de vanilie si caise

Tarta cu crema de vanilie si caise

Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare , laptele

3 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):100gr. unt sau margarina moale
  • 100gr. zahar,1ou
  • 200gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sarePentru umplutura si glazura:1kg. caise
  • 1plic de budinca de vanilie
  • 1 lingura de zahar,3oua
  • 90gr. zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 200gr. smantana
  • 200gr. nectar de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cornuri cu Nutella