autor:

Vekas

» » Prajituri

Tarta cu caise"Adela"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):100gr. unt sau margarina moale, 100gr. zahar,1ou, 200gr. faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de cutit de sarePentru umplutura si glazura:1kg. caise, 1plic de budinca de vanilie, 1 lingura de zahar,3oua, 90gr. zahar, 1 lingura de amidon, 200gr. smantana, 200gr. nectar de caise

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul:se amesteca bine untul cu zaharul, se adauga oul, faina amestecata cu praful de copt si sarea.Se unge o forma de tort cu diametrul de 28cm. si se tapeteaza cu pesmet. Se pune aluatul in forma si se niveleaza. Se incinge cuptorul la 200 gradeC.Se prepara umplutura:se spala si se curata caisele. SAe amesteca praful de budinca cu 5 linguri de nectar de caise si cu zaharul. Se da in fiert restul de nectar si se adauga compozitia de budinca.Se lasa sa dea un clocot, ca sa se intareasca. Se repartizeaza pe aluat caisele si deasupra se aseaza un strat uniform din compozitia de budinca. Se coace prajitura timp de 40 min. Dupa primele 20 min. se acopera cu o folie pentru a nu se rumeni excesiv. Se prepara glazura:se separa ouale si galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul ,amidonul si smantana.Se bate albusul si se inglobeaza . Aceasta compozitie se repartizeaza pe prajitura fierbinte si se mai coace 15-20min.Se lasa sa se raceasca si se taie dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise"Adela"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta rasturnata cu caise caramelate

Tarta rasturnata cu caise caramelate

* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate; * Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;

7 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu ghimbir si caise

Tarta cu ghimbir si caise

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):100gr. unt sau margarina moale
  • 100gr. zahar,1ou
  • 200gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sarePentru umplutura si glazura:1kg. caise
  • 1plic de budinca de vanilie
  • 1 lingura de zahar,3oua
  • 90gr. zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 200gr. smantana
  • 200gr. nectar de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu Nutella