Se prepara blatul:se amesteca bine untul cu zaharul, se adauga oul, faina amestecata cu praful de copt si sarea.Se unge o forma de tort cu diametrul de 28cm. si se tapeteaza cu pesmet. Se pune aluatul in forma si se niveleaza. Se incinge cuptorul la 200 gradeC.Se prepara umplutura:se spala si se curata caisele. SAe amesteca praful de budinca cu 5 linguri de nectar de caise si cu zaharul. Se da in fiert restul de nectar si se adauga compozitia de budinca.Se lasa sa dea un clocot, ca sa se intareasca. Se repartizeaza pe aluat caisele si deasupra se aseaza un strat uniform din compozitia de budinca. Se coace prajitura timp de 40 min. Dupa primele 20 min. se acopera cu o folie pentru a nu se rumeni excesiv. Se prepara glazura:se separa ouale si galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul ,amidonul si smantana.Se bate albusul si se inglobeaza . Aceasta compozitie se repartizeaza pe prajitura fierbinte si se mai coace 15-20min.Se lasa sa se raceasca si se taie dupa dorinta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii