autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu caise si corcoduse

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Ingrediente
, 2 oua, 100 ml lapte, 100 gr zahar, 150 gr faina grau, 50 ml ulei, 5 caise, 10-15 corcoduse (mari), 1 praf copt,

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare


Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, adaugandu-se treptat uleiul. Praful de copt se stinge in lapte si se incorporeaza in aluat. Treptat se adauga faina, incorporandu-se bine in aluat. Separat se bat albusurile cu sare si se adauga in aluat.

Caisele si corcodusele se spala, li se scot samburii si se taie felii (caisele) si in doua (corcodusele).

Vasul yena (de preferat o forma de pizza rotunda) se unge cu margarina sau unt. Se adauga aluat si se uniformizeaza ca si cantitate pe toata suprafata tavii. Presaram fructele pe aluat, alternand straturile - intai un strat de corcoduse (una pe exterior, alta pe interior), apoi unul de caise, s.a.m.d. Se coace la foc mediu timp de 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise si corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada glazurata

Rulada glazurata

Se bat albusurile spuma, se adauga zahar, galbenusuri, ulei, vanilie, faina, praf de copt stins cu

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Saratele

Saratele

400gr faina,untul,laptele,sarea si drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte,se amesteca bine.Se mai

27 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Un deliciu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    Foarte buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Arata foarte bine .

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Mi-ati facut si mie pofta de caise. Arata bine tarta. A, la cuptorul meu cu siguranta ar trebui sa stea mai mult la copt.

    • PACCAUD CRISTINA

      PACCAUD CRISTINA (Maestru bucatar) , 20 aprilie 2009

      Aceasta tarta se apropie de un clafouti - o compozitie de clatite cu fructe. Problema este timpul de coacere - este prea scurt, mai ales pentru un desert cu fructe. Timpul mediu ar fi de 35 minute.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2009

      Vai ce dor mi s-a facut de niste caise proaspete !!! Tare fain arata prajitura ta Miha !!! Si cred ca s-a terminat rapid, din farfurie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina grau
  • 50 ml ulei
  • 5 caise
  • 10-15 corcoduse (mari)
  • 1 praf copt

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu piersici