autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 kg caise, , 1 pachet aluat de foitaj, , 4 linguri branza de vaci cremoasa, , 2 linguri migdale feliate, , 1 lingura fistic nesarat curatat de coaja, , 1 lingura miere de salcam, , 4 linguri zahar pudra, , 20 g unt pentru forma, , zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200gr. si ungeti cu unt o forma mare de tarta. Spalati caisele, stergeti-le, desfaceti-le in doua, scoateti-le samburii si taiati din nou fiecare jumatate in doua. Frecati bine branza de vaci cu zaharul pudra, pana ce obtineti o crema neteda.
Asezati aluatul in forma, fara sa-l ridicati pe margini si intepati-l din loc in loc cu furculita. Intindeti peste el crema, lasand 1 cm de margine libera, puneti peste ea sferturile de caisa cu miezul in sus si presarati deasupra fisticul zdrobit si feliile de migdala.
Topiti mierea intr-o craticioara pe foc foarte mic si turnati-o peste caise. Dati tarta intre 50 de minute si o ora la cuptor (daca se rumeneste prea repede, reduceti temperatura la 180gr.), scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si, inainte de-a o servi, presarati-o cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta rasturnata cu caise caramelate

Tarta rasturnata cu caise caramelate

* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate; * Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;

7 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 kg caise
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 4 linguri branza de vaci cremoasa
  • 2 linguri migdale feliate
  • 1 lingura fistic nesarat curatat de coaja
  • 1 lingura miere de salcam
  • 4 linguri zahar pudra
  • 20 g unt pentru forma
  • zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca