autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 kg caise, , 1 pachet aluat de foitaj, , 4 linguri branza de vaci cremoasa, , 2 linguri migdale feliate, , 1 lingura fistic nesarat curatat de coaja, , 1 lingura miere de salcam, , 4 linguri zahar pudra, , 20 g unt pentru forma, , zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200gr. si ungeti cu unt o forma mare de tarta. Spalati caisele, stergeti-le, desfaceti-le in doua, scoateti-le samburii si taiati din nou fiecare jumatate in doua. Frecati bine branza de vaci cu zaharul pudra, pana ce obtineti o crema neteda.
Asezati aluatul in forma, fara sa-l ridicati pe margini si intepati-l din loc in loc cu furculita. Intindeti peste el crema, lasand 1 cm de margine libera, puneti peste ea sferturile de caisa cu miezul in sus si presarati deasupra fisticul zdrobit si feliile de migdala.
Topiti mierea intr-o craticioara pe foc foarte mic si turnati-o peste caise. Dati tarta intre 50 de minute si o ora la cuptor (daca se rumeneste prea repede, reduceti temperatura la 180gr.), scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si, inainte de-a o servi, presarati-o cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 kg caise
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 4 linguri branza de vaci cremoasa
  • 2 linguri migdale feliate
  • 1 lingura fistic nesarat curatat de coaja
  • 1 lingura miere de salcam
  • 4 linguri zahar pudra
  • 20 g unt pentru forma
  • zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura tavalita