autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 kg caise, , 1 pachet aluat de foitaj, , 4 linguri branza de vaci cremoasa, , 2 linguri migdale feliate, , 1 lingura fistic nesarat curatat de coaja, , 1 lingura miere de salcam, , 4 linguri zahar pudra, , 20 g unt pentru forma, , zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200gr. si ungeti cu unt o forma mare de tarta. Spalati caisele, stergeti-le, desfaceti-le in doua, scoateti-le samburii si taiati din nou fiecare jumatate in doua. Frecati bine branza de vaci cu zaharul pudra, pana ce obtineti o crema neteda.
Asezati aluatul in forma, fara sa-l ridicati pe margini si intepati-l din loc in loc cu furculita. Intindeti peste el crema, lasand 1 cm de margine libera, puneti peste ea sferturile de caisa cu miezul in sus si presarati deasupra fisticul zdrobit si feliile de migdala.
Topiti mierea intr-o craticioara pe foc foarte mic si turnati-o peste caise. Dati tarta intre 50 de minute si o ora la cuptor (daca se rumeneste prea repede, reduceti temperatura la 180gr.), scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si, inainte de-a o servi, presarati-o cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ghimbir si caise

Tarta cu ghimbir si caise

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1 kg caise
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 4 linguri branza de vaci cremoasa
  • 2 linguri migdale feliate
  • 1 lingura fistic nesarat curatat de coaja
  • 1 lingura miere de salcam
  • 4 linguri zahar pudra
  • 20 g unt pentru forma
  • zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
CAPSUNE CU ZAHAR