Amestecam faina cu margarina rece! adaugam zaharul si zaharul vanilat framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de tarta , se da la cuptor , care a fost incins in prealabil, 25 min la foc mediu.
crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de vanilie.
Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam de asupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii