Ingrediente
pentru blat:, 250 gr faina, , 150 gr margarina rama, , 1 ou, , 50 gr zahar, , 2 pliculete zahar vanilat, , , pentru crema:, , - 0,5 l lapte, - 3 oua, - 2 linguri cu varf de faina, - 150 g zahar, - 2 fiole esenta de vanilie, , 200 gr capsuni, 1 pachet gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de vanilie.
Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam de asupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
OACHESA