Mixam untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat aprox 5 minute, dupa care adaugam treptat galbenusurile si in final oul intreg. Continuam sa mixam la viteza mica si incorporam si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava (diagonala de 27 cm) tapetata cu unt si faina, asezam deasupra capsunile taiate in 2 si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) aprox 35 minute. Inainte cu 5 minute de a expira timpul de coacere, incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca adaugam treptat zaharul si cream tartarul. Mixam la viteza mare pana devine tare si lucioasa spuma.
Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unei linguri punem "motzuri" de spuma peste capsuni. Dam din nou la cuptor circa 10-15 minute sau pana devine aurie bezeaua.
Feliem cu un cutit usor umezit si doar dupa ce s-a racit complet.
Pofta Buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii