autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu capsuni si branza Ricotta

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •120 gr faina, plus pentru prelucrat, •2 linguri zahar, •1 praf de sare, •60 gr unt sau margarina Rama, plus pentru uns, •2 galbesnusuri, •fasole sau linte pentru copt, Pentru umplutura, •200 gr branza Ricotta (sau urda), •100 gr branza de vaci (grasime 20%), •2 linguri miere, •coaja rasa de la o portocala, •250 gr capsuni aromate, •60 gr afine, •4 linguri jeleu de coacaze rosii

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Se cerne faina si se amesteca cu zahar si sare.Se face o adancitura in mijloc in care se pune untul/margarina taiat bucatele si galbesnusurile.Se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat.Se inveleste in folie de plastic si se da la rece 1 ora.
2. Se ung 4 tavite mici de tarta cu unt.Se intinde aluatul subtire si se taie in 4 parti.Se aseaza fiecare parte in cele 4 forme.Se acopera cu folie si se da 30 minute la rece.
3. Se incinge cuptorul la 190°C.Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se toarna legumele uscate deasupra.Se coace 10-25 minute, pana s-a rumenit usor.
4. Se indeparteaza legumele si hartia si se mai coace 5 minute.Se lasa la racit, se desprinde din forme si se aseaza pe un platou.
5. Pentru umplutura se amesteca branza Ricotta (sau urda) cu cea de vaci, cu mierea si coaja de portocala.Se intinde crema obtinuta pe blat si se netezeste.

6. Se curata si se spala capsunile si afinele.Capsunile se taie in 4.Se aranjeaza fructele decorative peste crema de branza.Se incalzeste jeleul si se intinde peste fructe, cu ajutorul unei pensule.Se dau mini-tartele la rece pentru 1-2 ore ca sa se patrunda bine apoi se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si branza Ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi Pufoase La Cuptor

Gogosi Pufoase La Cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia,

10 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Placinta bostan / mere

Placinta bostan / mere

Se pun intr-un castron ou, uleiul, vf sare, zaharul vanilat, iar laptele se incalzeste un pic si

14 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte frumoasa si gustoasa. Tudorel se pun boabe de fasole uscata sau linte pe aluat inainte de copt sa nu se umfle in timp ce sta la cuptor.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Ne uimeşti! Felicitări!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

    Foarte dragute dar nu ai specificat ce legume dam la o parte. Dar cine a facut sau a citit, stie...banuiesc. Raman surprins ca la varsta ta preocupa d'ale bucatariei. Bravo tie!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •120 gr faina
  • plus pentru prelucrat
  • •2 linguri zahar
  • •1 praf de sare
  • •60 gr unt sau margarina Rama
  • plus pentru uns
  • •2 galbesnusuri
  • •fasole sau linte pentru copt
  • Pentru umplutura
  • •200 gr branza Ricotta (sau urda)
  • •100 gr branza de vaci (grasime 20%)
  • •2 linguri miere
  • •coaja rasa de la o portocala
  • •250 gr capsuni aromate
  • •60 gr afine
  • •4 linguri jeleu de coacaze rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa si gustoasa. Tudorel se pun boabe de fasole uscata sau linte pe aluat inainte de copt sa nu se umfle in timp ce sta la cuptor.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Biscuiti finete