Ingrediente
Pentru aluat, •120 gr faina, plus pentru prelucrat, •2 linguri zahar, •1 praf de sare, •60 gr unt sau margarina Rama, plus pentru uns, •2 galbesnusuri, •fasole sau linte pentru copt, Pentru umplutura, •200 gr branza Ricotta (sau urda), •100 gr branza de vaci (grasime 20%), •2 linguri miere, •coaja rasa de la o portocala, •250 gr capsuni aromate, •60 gr afine, •4 linguri jeleu de coacaze rosii
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
9 voturi
Mod de preparare
2. Se ung 4 tavite mici de tarta cu unt.Se intinde aluatul subtire si se taie in 4 parti.Se aseaza fiecare parte in cele 4 forme.Se acopera cu folie si se da 30 minute la rece.
3. Se incinge cuptorul la 190°C.Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se toarna legumele uscate deasupra.Se coace 10-25 minute, pana s-a rumenit usor.
4. Se indeparteaza legumele si hartia si se mai coace 5 minute.Se lasa la racit, se desprinde din forme si se aseaza pe un platou.
5. Pentru umplutura se amesteca branza Ricotta (sau urda) cu cea de vaci, cu mierea si coaja de portocala.Se intinde crema obtinuta pe blat si se netezeste.
6. Se curata si se spala capsunile si afinele.Capsunile se taie in 4.Se aranjeaza fructele decorative peste crema de branza.Se incalzeste jeleul si se intinde peste fructe, cu ajutorul unei pensule.Se dau mini-tartele la rece pentru 1-2 ore ca sa se patrunda bine apoi se servesc.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/