Tarta cu capsuni si branza Ricotta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu capsuni si branza Ricotta

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • • 120 gr faina, plus pentru prelucrat
  • • 2 linguri zahar
  • • 1 praf de sare
  • • 60 gr unt sau margarina Rama, plus pentru uns
  • • 2 galbesnusuri
  • • fasole sau linte pentru copt
  • Pentru umplutura
  • • 200 gr branza Ricotta (sau urda)
  • • 100 gr branza de vaci (grasime 20%)
  • • 2 linguri miere
  • • coaja rasa de la o portocala
  • • 250 gr capsuni aromate
  • • 60 gr afine
  • • 4 linguri jeleu de coacaze rosii

Mod de preparare

1. Se cerne faina si se amesteca cu zahar si sare.Se face o adancitura in mijloc in care se pune untul/margarina taiat bucatele si galbesnusurile.Se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat.Se inveleste in folie de plastic si se da la rece 1 ora.

2. Se ung 4 tavite mici de tarta cu unt.Se intinde aluatul subtire si se taie in 4 parti.Se aseaza fiecare parte in cele 4 forme.Se acopera cu folie si se da 30 minute la rece.

3. Se incinge cuptorul la 190°C.Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se toarna legumele uscate deasupra.Se coace 10-25 minute, pana s-a rumenit usor.

4. Se indeparteaza legumele si hartia si se mai coace 5 minute.Se lasa la racit, se desprinde din forme si se aseaza pe un platou.

5. Pentru umplutura se amesteca branza Ricotta (sau urda) cu cea de vaci, cu mierea si coaja de portocala.Se intinde crema obtinuta pe blat si se netezeste.

6. Se curata si se spala capsunile si afinele.Capsunile se taie in 4.Se aranjeaza fructele decorative peste crema de branza.Se incalzeste jeleul si se intinde peste fructe, cu ajutorul unei pensule.Se dau mini-tartele la rece pentru 1-2 ore ca sa se patrunda bine apoi se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise