1. Se cerne faina si se amesteca cu zahar si sare.Se face o adancitura in mijloc in care se pune untul/margarina taiat bucatele si galbesnusurile.Se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat.Se inveleste in folie de plastic si se da la rece 1 ora.
2. Se ung 4 tavite mici de tarta cu unt.Se intinde aluatul subtire si se taie in 4 parti.Se aseaza fiecare parte in cele 4 forme.Se acopera cu folie si se da 30 minute la rece.
3. Se incinge cuptorul la 190°C.Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se toarna legumele uscate deasupra.Se coace 10-25 minute, pana s-a rumenit usor.
4. Se indeparteaza legumele si hartia si se mai coace 5 minute.Se lasa la racit, se desprinde din forme si se aseaza pe un platou.
5. Pentru umplutura se amesteca branza Ricotta (sau urda) cu cea de vaci, cu mierea si coaja de portocala.Se intinde crema obtinuta pe blat si se netezeste.
6. Se curata si se spala capsunile si afinele.Capsunile se taie in 4.Se aranjeaza fructele decorative peste crema de branza.Se incalzeste jeleul si se intinde peste fructe, cu ajutorul unei pensule.Se dau mini-tartele la rece pentru 1-2 ore ca sa se patrunda bine apoi se servesc.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii