Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: pentru aluat - 200 g faina,
  • 140 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri.
  • Pentru crema: 1/2 l lapte,
  • 140 g zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • 50 g faina,
  • 1 baton vanilie.
  • In plus: 400 g capsuni.

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca usor intre palme untul taiat bucatele cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile si se framanta un aluat fraged, care se tine cel putin doua ore la frigider. Se imbraca cu aluat o forma mare de tarta unsa cu unt, se inteapa aluatul cu o furculita si se da 30 de minute la cuptorul incins la 180°. Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase. Se adauga faina (putin cate putin) si se subtiaza cu laptele fiert impreuna cu batonul de vanilie. Se aseaza vasul cu crema pe baia de apa si se amesteca intruna pana ce se ingroasa, dupa care se ia de pe baia de apa si se bate crema cu telul pana ce se raceste. Se pune un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, si peste crema se aseaza capsunile taiate in doua. Cand se serveste, se presara - eventual - cu putin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc