autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: pentru aluat - 200 g faina, , 140 g unt, , 100 g zahar, , 2 galbenusuri., Pentru crema: 1/2 l lapte, , 140 g zahar, , 4 galbenusuri, , 50 g faina, , 1 baton vanilie., In plus: 400 g capsuni.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca usor intre palme untul taiat bucatele cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile si se framanta un aluat fraged, care se tine cel putin doua ore la frigider. Se imbraca cu aluat o forma mare de tarta unsa cu unt, se inteapa aluatul cu o furculita si se da 30 de minute la cuptorul incins la 180°. Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase. Se adauga faina (putin cate putin) si se subtiaza cu laptele fiert impreuna cu batonul de vanilie. Se aseaza vasul cu crema pe baia de apa si se amesteca intruna pana ce se ingroasa, dupa care se ia de pe baia de apa si se bate crema cu telul pana ce se raceste. Se pune un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, si peste crema se aseaza capsunile taiate in doua. Cand se serveste, se presara - eventual - cu putin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu capsuni  si crema de vanilie

Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Mai intai facem blatul: intr-un robot de bucatarie(daca nu aveti, se poate face si la mana) punem

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Viviana

    Viviana (Chef de cuisine):

    Nu stiu cu ce am gresit la tarta insa am facut intocmai cum ai specificat. Dar nu mi-a iesit. Aluatul era prea casant...

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: pentru aluat - 200 g faina
  • 140 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri.
  • Pentru crema: 1/2 l lapte
  • 140 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g faina
  • 1 baton vanilie.
  • In plus: 400 g capsuni.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere (de post)