autor:

Ana-Maria

» » Prajituri

Tartă cu căpşuni si kiwi

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Ingrediente
Blatul pentru tarta:, 4 ouă, 120 gr zahăr, 100 gr făină, 20 gr cacao, un varf sare, praf de copt, , Pentru cremă:, 300 ml frişcă, 200g mascarpone, 500g căpşuni sau zmeură, 2 plicuri de 10g gelatină, 150g zahar, , Pentru decor:, căpşuni, kiwi şi frişcă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blatul:

Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam treptat galbenusele.Cernem faina si o adaugam treptat mixului de oua si zahar.

Tapetam forma cu unt si faina si adaugam aluatul de pandispan. Il coacem la 170°C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute.
Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca cel putin 20 de minute si il taiem in doua foi de circa 1 cm fiecare.

Crema:
Pisam capsunile cu o furculita si le amestecam cu zahar, le lasam sa stea 5 minute.
Intre timp batem frisca. Amestecam capsunile cu mascarpone si apoi le adaugam peste frisca.

Insiropam blatul, turnam crema o nivelam, punem celalalt blat peste si decoram.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu căpşuni si kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Inghetata cu cafea

Inghetata cu cafea

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri
Tarte Austríaca

Tarte Austríaca

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte. Pune

8 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul pentru tarta:
  • 4 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 20 gr cacao
  • un varf sare
  • praf de copt
  • Pentru cremă:
  • 300 ml frişcă
  • 200g mascarpone
  • 500g căpşuni sau zmeură
  • 2 plicuri de 10g gelatină
  • 150g zahar
  • Pentru decor:
  • căpşuni
  • kiwi şi frişcă

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu migdale si chantilly