autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj, , 1 kg cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe mari, , 200 g branza Nasal (sau alta branza moale), , 10 cl smantana (sau frisca lichida), , 1 ou, , 50 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati cartofii curatati de coaja, zvantati-i si taiati-i felii.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti cartofii 10-12 minute, la foc foarte mic, amestecand cu grija (nu trebuie sa se rumeneasca). Adaugati ceapa, lasati-o sa se prajeasca si ea circa doua minute, sarati, piperati, incorporati smantana (sau frisca) si lasati cartofii sa se raceasca.
Taiati branza lamele subtiri, spargeti oul intr-un bol si bateti-l cu un varf de cutit de sare.
Incingeti cuptorul la 180gr.C.
Asezati aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti pe fund un strat de cartofi cu ceapa, acoperiti-l cu feliile de branza si continuati sa alternati straturile, terminand cu unul de cartofi cu ceapa.
Indoiti marginile aluatului spre interior, ungeti tarta cu oul batut si dati-o 25 de minute la cuptorul incins.
Cand este coapta, lasati-o sa se odihneasca 10 minute, scoateti-o din forma si serviti-o imediat, eventual cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Astazi,o reteta pe care am gasit-o pe blogul Retete de mancaruri .Este o reteta rapida,cu ingrediente

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de cartofi cu branza

Tarta de cartofi cu branza

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa. Unge forma cu foarte putin ulei de

11 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe mari
  • 200 g branza Nasal (sau alta branza moale)
  • 10 cl smantana (sau frisca lichida)
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, coapta in dovleac