autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj, , 1 kg cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe mari, , 200 g branza Nasal (sau alta branza moale), , 10 cl smantana (sau frisca lichida), , 1 ou, , 50 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati cartofii curatati de coaja, zvantati-i si taiati-i felii.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti cartofii 10-12 minute, la foc foarte mic, amestecand cu grija (nu trebuie sa se rumeneasca). Adaugati ceapa, lasati-o sa se prajeasca si ea circa doua minute, sarati, piperati, incorporati smantana (sau frisca) si lasati cartofii sa se raceasca.
Taiati branza lamele subtiri, spargeti oul intr-un bol si bateti-l cu un varf de cutit de sare.
Incingeti cuptorul la 180gr.C.
Asezati aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti pe fund un strat de cartofi cu ceapa, acoperiti-l cu feliile de branza si continuati sa alternati straturile, terminand cu unul de cartofi cu ceapa.
Indoiti marginile aluatului spre interior, ungeti tarta cu oul batut si dati-o 25 de minute la cuptorul incins.
Cand este coapta, lasati-o sa se odihneasca 10 minute, scoateti-o din forma si serviti-o imediat, eventual cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de cartofi cu branza

Tarta de cartofi cu branza

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa. Unge forma cu foarte putin ulei de

10 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi se incorporeaza untul urmat

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe mari
  • 200 g branza Nasal (sau alta branza moale)
  • 10 cl smantana (sau frisca lichida)
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cuburi cu vanilie