Tarta cu cartofi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj,
  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi,
  • 2 cepe mari,
  • 200 g branza Nasal (sau alta branza moale),
  • 10 cl smantana (sau frisca lichida),
  • 1 ou,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati cartofii curatati de coaja, zvantati-i si taiati-i felii.

Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti cartofii 10-12 minute, la foc foarte mic, amestecand cu grija (nu trebuie sa se rumeneasca). Adaugati ceapa, lasati-o sa se prajeasca si ea circa doua minute, sarati, piperati, incorporati smantana (sau frisca) si lasati cartofii sa se raceasca.

Taiati branza lamele subtiri, spargeti oul intr-un bol si bateti-l cu un varf de cutit de sare.

Incingeti cuptorul la 180gr.C.

Asezati aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti pe fund un strat de cartofi cu ceapa, acoperiti-l cu feliile de branza si continuati sa alternati straturile, terminand cu unul de cartofi cu ceapa.

Indoiti marginile aluatului spre interior, ungeti tarta cu oul batut si dati-o 25 de minute la cuptorul incins.

Cand este coapta, lasati-o sa se odihneasca 10 minute, scoateti-o din forma si serviti-o imediat, eventual cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise