autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj, , 1 kg cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe mari, , 200 g branza Nasal (sau alta branza moale), , 10 cl smantana (sau frisca lichida), , 1 ou, , 50 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati cartofii curatati de coaja, zvantati-i si taiati-i felii.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti cartofii 10-12 minute, la foc foarte mic, amestecand cu grija (nu trebuie sa se rumeneasca). Adaugati ceapa, lasati-o sa se prajeasca si ea circa doua minute, sarati, piperati, incorporati smantana (sau frisca) si lasati cartofii sa se raceasca.
Taiati branza lamele subtiri, spargeti oul intr-un bol si bateti-l cu un varf de cutit de sare.
Incingeti cuptorul la 180gr.C.
Asezati aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti pe fund un strat de cartofi cu ceapa, acoperiti-l cu feliile de branza si continuati sa alternati straturile, terminand cu unul de cartofi cu ceapa.
Indoiti marginile aluatului spre interior, ungeti tarta cu oul batut si dati-o 25 de minute la cuptorul incins.
Cand este coapta, lasati-o sa se odihneasca 10 minute, scoateti-o din forma si serviti-o imediat, eventual cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de cartofi cu branza

Tarta de cartofi cu branza

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa. Unge forma cu foarte putin ulei de

10 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Tartă de cartofi

Tartă de cartofi

Pregătire aluat: Cartofii îi curătăm, îi punem la fiert, apoi îi zdrobim

18 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe mari
  • 200 g branza Nasal (sau alta branza moale)
  • 10 cl smantana (sau frisca lichida)
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si foaie razuita