autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 5 cepe, , 3 prize cimbru, , 30 g unt, , 1 lingurita zahar, , sare, , piper., Pentru aluat: 200 g faina + inca 50 g, , 100 g unt moale, , 1 galbenus, , 1 lingura rom, , 2 prize chimen (pudra), , 2 prize sare., Pentru sosul Mornay: 20 cl lapte, , 20 cl smantana dulce, , 2 linguri faina, , 2 galbenusuri, , 40 g unt, , 60 g cascaval ras, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un castron, adaugati chimenul si sarea si incorporati apoi untul taiat bucatele, amestecand cu varful degetelor, pana ce obtineti un aluat sfaramicios.
Legati-l cu o lingura de rom, galbenusul si o lingura cu apa si continuati sa-l framantati (tot cu varful degetelor) pana ce aluatul devine elastic si neted. Faceti o bila, presarati peste ea faina, inveliti-o intr-o folie de plastic si tineti-o o ora la congelator, sa se intareasca.
Topiti intr-o cratita 30 g de unt, adaugati ceapa curatata si taiata marunt, cimbrul si zaharul, turnati peste ele 10 cl de apa, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un disc de hartie de calc si lasati ceapa sa fiarba incet, circa 30 de minute, pana ce se evapora tot lichidul.
Incingeti cuptorul la 180.gr. Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el o forma de tarta. Intepati-l din loc in loc cu furculita, acoperiti-l cu hartie de calc si cu un strat de boabe de fasole, dati-l la cuptor si lasati-l sa se pre-coaca 10 minute.
Intre timp, preparati sosul Mornay: lasati sa se topeasca 40 g de unt, adaugati faina si amestecati-le 2 minute.
Incorporati, pe rand, laptele si smantana, amestecand intruna, si gustati de sare si piper.
Luati sosul de pe foc si adaugati galbenusurile si cascavalul ras.
Intindeti umplutura de ceapa (rece) peste aluatul pre-copt (dupa ce ati inlaturat hartia si boabele de fasole), turnati deasupra sosul Mornay, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30 de minute.
Serviti-o calda, dupa ce s-a rumenit frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ceapa si branza

Tarta cu ceapa si branza

Se pregateste o tava de tarta-eu folosesc cele de silicon sant foarte practice.O ung cu putin unt

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 5 cepe
  • 3 prize cimbru
  • 30 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper.
  • Pentru aluat: 200 g faina + inca 50 g
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 lingura rom
  • 2 prize chimen (pudra)
  • 2 prize sare.
  • Pentru sosul Mornay: 20 cl lapte
  • 20 cl smantana dulce
  • 2 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 40 g unt
  • 60 g cascaval ras
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata Mexicana de Porumb