autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 5 cepe, , 3 prize cimbru, , 30 g unt, , 1 lingurita zahar, , sare, , piper., Pentru aluat: 200 g faina + inca 50 g, , 100 g unt moale, , 1 galbenus, , 1 lingura rom, , 2 prize chimen (pudra), , 2 prize sare., Pentru sosul Mornay: 20 cl lapte, , 20 cl smantana dulce, , 2 linguri faina, , 2 galbenusuri, , 40 g unt, , 60 g cascaval ras, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un castron, adaugati chimenul si sarea si incorporati apoi untul taiat bucatele, amestecand cu varful degetelor, pana ce obtineti un aluat sfaramicios.
Legati-l cu o lingura de rom, galbenusul si o lingura cu apa si continuati sa-l framantati (tot cu varful degetelor) pana ce aluatul devine elastic si neted. Faceti o bila, presarati peste ea faina, inveliti-o intr-o folie de plastic si tineti-o o ora la congelator, sa se intareasca.
Topiti intr-o cratita 30 g de unt, adaugati ceapa curatata si taiata marunt, cimbrul si zaharul, turnati peste ele 10 cl de apa, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un disc de hartie de calc si lasati ceapa sa fiarba incet, circa 30 de minute, pana ce se evapora tot lichidul.
Incingeti cuptorul la 180.gr. Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el o forma de tarta. Intepati-l din loc in loc cu furculita, acoperiti-l cu hartie de calc si cu un strat de boabe de fasole, dati-l la cuptor si lasati-l sa se pre-coaca 10 minute.
Intre timp, preparati sosul Mornay: lasati sa se topeasca 40 g de unt, adaugati faina si amestecati-le 2 minute.
Incorporati, pe rand, laptele si smantana, amestecand intruna, si gustati de sare si piper.
Luati sosul de pe foc si adaugati galbenusurile si cascavalul ras.
Intindeti umplutura de ceapa (rece) peste aluatul pre-copt (dupa ce ati inlaturat hartia si boabele de fasole), turnati deasupra sosul Mornay, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30 de minute.
Serviti-o calda, dupa ce s-a rumenit frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Tarta cu brinza si ceapa

Tarta cu brinza si ceapa

Se pregateste intii aluatul.Eu pun la robot si cu citeva pulsuri am pregatit aluatul se inveleste

9 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 5 cepe
  • 3 prize cimbru
  • 30 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper.
  • Pentru aluat: 200 g faina + inca 50 g
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 lingura rom
  • 2 prize chimen (pudra)
  • 2 prize sare.
  • Pentru sosul Mornay: 20 cl lapte
  • 20 cl smantana dulce
  • 2 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 40 g unt
  • 60 g cascaval ras
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir